« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
BAN KI-MOON

Glavni tajnik UN stiže u Hrvatsku

Zajedno s predsjednikom Josipovićem Ban će otvoriti Međunarodni filmski festival u Puli

Ban Ki-moon otvorit će festival u Puli
Ban Ki-moon otvorit će festival u Puli (Arhiva)
Više o

Ban Ki-moon

,

Pula

,

Ujedinjeni narodi

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon boravit će u Hrvatskoj od 20. do 22. srpnja, a tijekom trodnevnog boravka sastat će se s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem na Brijunima, priopćio je u petak UN u Hrvatskoj.

Zajedno s predsjednikom Josipovićem Ban će otvoriti Međunarodni filmski festival u Puli. Ostatak programa službenog posjeta uključuje predavanje u Zagrebu, posjet Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" te izlet u središnju Istru. Ban će doputovati u pratnji izaslanstva UN-a koje se sastoji i od zamjenika Glavnog tajnika za politička pitanja Jeffreyja Feltmana te najviše pozicioniranog Hrvata u sustavu UN-a, zaposlenog u rangu pomoćnika Glavnog tajnika za ljudska prava, Ivana Šimonovića.

Po dolasku u Zagreb u petak 20. srpnja, Ban će održati predavanje u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici povodom 20. obljetnice hrvatskog članstva u UN-u, a uslijedit će posjet Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" u čast Andrije Štampara, jednog od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i prvog predsjednika Opće skupštine WHO-a u Ženevi 1948. godine, kaže se u priopćenju.

Ban će potom, na poziv hrvatskog predsjednika Josipovića, iz Zagreba iste večeri otputovati na Brijune. Prethodno će se, u prostorijama UN-a u Zagrebu, sastati s osobljem UN-ovih agencija u Hrvatskoj.

13.07.2012. 22:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh