« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE

Glavni razlozi razvoda brakova

obzirom na alarmantni podatak kako se prošle godine u Hrvatskoj raspao svaki treći brak doznali smo 5 glavnih uzročnika, a u tome nam je pomoglo online istraživanje provedeno u nekoliko europskih zemalja

Razvod je sve češće rješenje
Razvod je sve češće rješenje (Arhiva)
Više o

brak

,

razvod braka

,

razlozi

Razvod braka sve je češći i u Hrvatskoj, a razlozi su u cijelom razvijenom svijetu vrlo slični, pa nije loše znati što su glavni problemi. Iako se uvijek govori o novcu i nevjeri, zapravo su stvarni razlozi prilično različiti.

Prvi je uvjerljivo - nedovoljna predanost, što je u recentnom istraživanju izjavilo 73 posto parova. Pokazalo se da brak treba shvatiti kao zajednicu i uložiti dosta truda da se on očuva, govore svježe rastavljeni.

Slijede svađe s 56 posto glasova razvedenih koji su upravo nesuglasice proglasili drugim najčešćim razlogom razvoda - nerazumijevanje i nepoštovanje partnera kombinirano s manjkom fleksibilnosti ugrožava brak.

Nevjera je tek na trećem mjestu s 55 posto glasova, a vrijedi znati da nevjere koje potraju duže od jedne večeri gotovo u pravilu počinju kao obična prijateljstva i druženja, prelazeći polako u emocionalnu, pa na kraju i fizičku nevjeru.

Prilično velikih 46 posto parova misli da je prerani ulazak u brak također kumovao razvodu zbog nezrelosti - više od polovice tinejdžerskih brakova traje manje od 15 godina.

Za kraj, značajnih 44 posto glasova dobila je nejednakost supružnika - kad bračne i obiteljske obaveze nisu ravnopravno raspoređene, dolazi do trzavica koje prerastaju u stalne svađe i vode do razvoda. 

07.12.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh