« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
tjeralica

Glavaš priveden u MUP BiH

Ravnateljstvo Uprave policije Federacije BiH potvrdilo uhićenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Glavaš bijeg

,

Glavaš BiH

Odbjegli saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojeg je hrvatsko pravosuđe nepravomoćno osudilo na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina, priveden je u srijedu u prijepodnevnim satima na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala hrvatska policija, doznaje Hina iz izvora MUP-a Federacije BiH.

Glavaš bi tijekom dana trebao biti predan Tužiteljstvu BiH, koje po standardnom postupku treba utvrditi posjeduje li on državljanstvo BiH, odnosno može li biti izručen Hrvatskoj.

Tužiteljstvo BiH jutros prije 10 sati nije službeno moglo potvrditi Glavaševo privođenje. U ranijim slučajevima osobe za kojima su raspisivane međunarodne tjeralice, a imale su državljanstvo BiH, po pravilu su puštane na slobodu.

Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić potvrdio je kako je odbjegli saborski zastupnik Branimir Glavaš u srijedu u jutarnjim satima uhićen te da će biti predan Tužiteljstvu BiH.

"Točno je da je riječ o Branimiru Glavašu", kazao je Miletić medijima dodajući kako je uhićenje obavljeno bez poteškoća.

Miletić nije objasnio gdje je točno Glavaš pronađen kazavši tek kako je privođenje obavljeno na području Livanjske županije.

Glavaš će nakon što bude predan Tužiteljstvu BiH biti ispitan, a kada bude potvrđeno posjeduje li državljanstvo BiH, odlučit će se o njegovu eventualnom puštanju na slobodu.

 

(hina/metro-portal)

13.05.2009. 10:34:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh