« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
STRAŠNO

Glad i dalje hara Latinskom Amerikom

Broj gladnih u regiji nije posljedica nedostatne proizvodnje hrane, već činjenice da je brojnim stanovnicima hrana nedostupna zbog siromaštva i nedostatnih sredstava za njezino pribavljanje

Hrane ima, nema novaca
Hrane ima, nema novaca (Arhiva)
Više o

glad

,

siromaštvo

,

Latinska Amerika

,

Karibi

Prema podacima kojima raspolaže Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO), oko 49 milijuna stanovnika Latinske Amerike i Kariba ili oko 8,3 posto ukupnog stanovništva tog područja pogođeno je glađu.

"Glađu je pogođeno oko 868 milijuna ljudi u svijetu, među kojima ih 49 milijuna živi u zemljama Latinske Amerike i na Karibima. To znači da oko tri posto stanovništva u regiji ne unosi dnevno količinu kalorija potrebnu da bi uspjeli voditi zdrav i normalan život", stoji u priopćenju UN-ove organizacije čije je regionalno sjedište u Santiagu, u Čileu.

Brojka je nešto niža u odnosu na zabilježenih 50 milijuna gladnih u razdoblju od 2007. do 2009. No unatoč tome, brojka se presporo smanjuje, stoji u dokumentima FAO-a te se dodaje kako broj gladnih u regiji "nije posljedica nedostatne proizvodnje hrane, već činjenice da je brojnim stanovnicima hrana nedostupna zbog siromaštva i nedostatnih sredstava za njezino pribavljanje".

23.11.2012. 07:48:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh