« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SYMPHONICA

George Michael stiže u Zagreb

Jedan od najpoznatijih britanskih pjevača i tekstopisaca po prvi puta nastupa u Zagrebu 20. rujna 2011 u Areni Zagreb

George Michael u Areni Zagreb u rujnu
George Michael u Areni Zagreb u rujnu (Lupa promotion)
Više o

George Michael

,

Symphonica

,

The Orchestral Tour

,

koncert

,

Arena Zagreb

Sretna vijest za milijune fanova diljem svijeta : ovoga ljeta George Michael se, nakon dugog čekanja, vraća na pozornicu sa turnejom Symphonica: The Orchestral Tour.

Jedan od najpoznatijih britanskih pjevača i tekstopisaca, George Michael, po prvi puta nastupa u Zagrebu 20. rujna 2011 u Areni Zagreb. Ovo je prva turneja takve vrste za Georgea; na koncertu će  izvoditi pažljivo odabrane pjesme i hitove, spojivši svoju zadivljujuću, 30 godina dugu karijeru, a tom sjajnom opusu će dodati i neke najdraže pjesme drugih izvođača. Glazba će biti ponovno obrađena kako bi odgovarala orkestru koji će se Georgu pridružiti na ovoj turneji. Ova nova klasična postava njegovoj će glazbi dati nove slojeve i nijanse. To je u potpunosti George Michael, no onakav kakvog do sada nismo čuli.

Symphonica će za Georgea Michaela biti novo glazbeno iskustvo kojim će ispuniti dugo priželjkivanu ambiciju, a i novo iskustvo za sve njegove obožavatelje. 

Turneja počinje u kolovozu u Pragu u State Opera House. Još od otvaranja, 1888., ova je dvorana proglašena jednom od najljepših kazališta u Europi. Gustav Mahler, Richard Strauss, Nellie Melba i  Enrico Caruso su samo neki od velikih opernih imena koji su prošli kroz spektakularna vrata ovog iznimnog zdanja. Nakon Praga, dvorane u kojima će George Michael nastupati sa Symphonicom , a koji će svi redom biti "gala " eventi  su londonska Opera House i pariški Palais Garnier. Neke su dvorane posebno odabrane zbog arhitekture, kvalitete zvuka i kulturne povijesti. Kombinacija europskih najlijepših dvorana i arena, najpoznatijeg kantautora popularne glazbe i simfonijskog orkestra, učiniti će ovaj koncert jedinstvenim događajem.

Karijera Georgea Michaela razvijala se od benda Wham!  pa do solo karijere s pjesmama koje sadržavaju izvanrednu liriku i duboku emociju. George Michael sa svojom prekrasnom glazbom i spektakularnim glasom puni stadione i arene diljem svijeta, što ovaj koncertni aranžman čini još posebnijim. Magično iskustvo doživjeti će i izvođač i publika.....

11.05.2011. 19:21:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh