« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
AFGANISTAN

General Petraeus službeno preuzeo zapovjedništvo nad ISAF-om

Petraeus je prošli tjedan imenovan zapovjednikom svih savezničkih snaga u Afganistanu pošto je njegov prethodnik general Stanley McChrystal smijenjen s dužnosti

david petraeus
david petraeus (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

ISAF

,

David Petraeus

,

Stanley McChrystal

Devetogodišnji rat u Afganistanu ušao je u kritičnu fazu, rekao je američki general David Petraeus u nedjelju, pošto je formalno preuzeo zapovjedništvo savezničkih snaga pod vodstvom NATO-a koje se bore protiv talibanskih pobunjenika.

"Vodimo teške borbe. Nakon godina rata nalazimo se u kritičnoj fazi", rekao je Petraeus na svečanosti preuzimanja zapovjedništva u sjedištu međunarodnih snaga ISAF-a u Kabulu.

>> Lipanj najsmrtonosniji za međunarodne snage, 79 mrtvih

Petraeus je prošli tjedan imenovan zapovjednikom svih savezničkih snaga u Afganistanu pošto je njegov prethodnik general Stanley McChrystal smijenjen s dužnosti zbog uvredljivih izjava o američkoj administraciji koje je dao u jednom intervjuu.

Promjena zapovjedništva u Afganistanu odvija se u vrijeme kad su talibani, svrgnuti s vlasti 2001. godine, obnovili svoju vojnu moć, a žrtve među pripadnicima ISAF-a svakodnevne su. (hina/metro-portal)

04.07.2010. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh