« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
HMMM...

Gdje žive najsretniji ljudi?

Hrvatska se ove godine popela za sedam mjesta u odnosu na prošlogodišnji izvještaj te je zauzela 75 mjesto

Fincima je lijepo...
Fincima je lijepo... (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

Finska

,

najsretnija zemlja na svijetu

Najsretnija država na svijetu i ove je godine Finska, što svaki puta iznenadi najviše baš Fince, a u 10 najviše rangiranih čak je osam europskih država. Hrvatska se u godinu dana popela za sedam mjesta

Izvještaj zemlje rangira po nekoliko ključnih varijabli koje doprinose stupnju sreće: BDP po glavi stanovnika, društvena podrška, očekivano trajanje života u punom zdravlju, sloboda u odabiru životnih odluka, percepcija korupcije i velikodušnost.

Hrvatska se ove godine popela za sedam mjesta u odnosu na prošlogodišnji izvještaj te je zauzela 75 mjesto. No, od država regije i bivše Jugoslavije iza nas su samo Bugarska na 97. mjestu, Sjeverna Makedonija na 84. i Bosna i Hercegovina na 78. mjestu.

Dva mjesta ispred nas je Crna Gora, Srbija je na 70. Najsretnije države bivše Jugoslavije su Kosovo, koje je na visokom 46. mjestu, i Slovenija koja je 44.

Tri najnesretnije države su Južni Sudan, Srednjoafrička Republika i Tanzanija. Najsretnija država je Finska, iza nje su Danska, Norveška, Island, Nizozemska, Švicarska i Švedska.

Prva država koja nije iz Europe, a našla se na listi, je Novi Zeland na 8. mjestu, a iza njega slijedi Kanada, dok listu 10 najsretnijih "zatvara" Austrija. Od velikih svjetskih sila Ujedinjeno Kraljevstvo je na 15. mjestu, Njemačka na 17., SAD na 19., Francuska na 24., Rusija na 68. i Kina na 93. mjestu. 

27.07.2019. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh