« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
NAPOKON!

Gault&Millau gastronomski vodič u prodaji od 6. travnja

Gault&Millau Croatia 2018, prvo izdanje uglednog svjetskog gastronomskog vodiča za Hrvatsku, u prodaji od 6. travnja

Prestižni vodič i u hrvatskom izdanju
Prestižni vodič i u hrvatskom izdanju (Arhiva)
Više o

Gault&Millau

,

gastronomski vodič

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske.

Večer gastronomskih „Oscara"

Dan prije, na gala večeri, na 17. katu hotela The Westin Zagreb, bit će dodijeljeni prestižni godišnji Gault&Millau trofeji za najbolje chefove.

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je tako ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto. Na najvažnijem gastronomskom događanju godine okupit će se 200 chefova i kuhara, profesionalaca, a posebni gosti bit će neki od najuglednijih svjetskih chefova poput Ane Roš i Sana Degeimbrea te predsjednika Gault&Millaua Come de Cheriseyja.

„Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič", istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

Mastercard i Gault&Millau Croatia uvode novu nagradu Payment Excellence Award

Partner prvog hrvatskog izdanja vodiča je Mastercard koji je inicirao nagrađivanje u dodatnoj kategoriji - s obzirom na mogućnosti plaćanja koje restorani nude te komunikaciju tih mogućnosti prema posjetiteljima. Restoranu i POP lokaciji s najviše bodova u ovoj kategoriji bit će dodijeljena nagrada Payment Excellence Award, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj.

Naime, sve se češće susrećemo s medijskim napisima poput onih da turistima u Hrvatskoj smeta što se u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima ne primaju kartice pa je inicijativa poput ove usmjerena upravo prema poticanju financijske uključenosti.

„U povijesti plaćanja, putnici su prvo plaćali gotovinom, zatim čekovima, dok danas plaćaju karticama što predstavlja praktičnije i sigurnije rješenje nego ikad prije. Naime, kada putuju u nove zemlje, turisti će radije trošiti ako je proces plaćanja praktičan i siguran. Evolucija u sustavu plaćanja tako postaje uzrok rasta potrošnje na destinaciji. Zato, ako je prihvat kartica ograničen na velike objekte u velikim gradovima, većina malih poslovnih subjekata propušta priliku za prodaju. Prihvat elektronskih plaćanja u svakoj zajednici je jedan od načina za povećanje mogućnosti za širi i uključiv rast", rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala da će dio restorana iz vodiča korisnicima nuditi prednosti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Mastercard će restoran i POP mjesto koji pokažu najveću izvrsnost u nuđenju mogućnosti plaćanja nagraditi i novčanim iznosom.

Kako bi bio dostupan putnicima i turistima, Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama.

Korisnicima mobilnih telefona već je dostupna i mobilna aplikacija koja prikazuje ocjene i detaljne opise restorana u zemljama koje su dio obitelji Gault&Millau. Aplikacija pronalazi restorane, bistroe, slastičarnice, wine barove koji su u blizini. 

08.02.2018. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh