« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
FESTIVALI

Ganz nove budućnosti

Ganz se ove godine fokusira na manji broj umjetnika i programa, i na taj način s umjetnicima razvija poseban odnos i kreira specifične edukativne programe

Uskoro počinje 4. Ganz novi festival
Uskoro počinje 4. Ganz novi festival (SC)
Više o

Studentski centar

,

program

,

Ganz novi festival

Četvrto izdanje Ganz novog festivala, međunarodnog festivala razvojnog kazališta počinje 17. rujna u Studentskom centru u Zagrebukoji ove godine donosi 7 predstava, 4 radionice, 3 rezidencije, 3 koncerta i 1 instalaciju.

Ganz predstavlja mlade autore iz različitih područja izvedbenih umjetnosti, usmjeren je na one čije vrijeme tek dolazi i one koji pomicanjem granica u svojem umjetničkom izričaju stvaraju budućnost izvedbenih umjetnosti. Festival traje do 21. rujna, a ulaz na sva događanja je besplatan. 

Ganz se ove godine fokusira na manji broj umjetnika i programa, i na taj način s umjetnicima razvija poseban odnos i kreira specifične edukativne programe. Interdisciplinarnim radionicama, laborato­rijima s etabliranim umjetnicima, usmje­renim razgovorima, istraživačkim rezidencijama, kao jednako važnim dijelovima svog programa, Ganz povezuje lokalne i međunarodne umjetnike i organizaci­je, promiče razmjenu znanja između različitih generacija umjetnika i različitih područja umjetnosti i vještina.

Između ostalih, Ganz predstavlja najperspektivniju mladu europsku koreografkinju An Kaler, dva nagrađivana hrvatska medijska umjetnikaBojana Gagića i Miodraga Gladovića, jednu od najpoznatijih njemačkih koreografkinja Isabelle Schad, četvoricu genijalnih jazzera okupljenih u sastavu Anakin Skajvalker Jr., dvije najnagrađivanije slovenske koreografkinje i performerice Malu Kline i Irenu Tomažin, iznimno zanimljivu španjolsku kazališnu umjetnicu Mariu Jerez, jedan od pet najboljih balkanskih vokala tradicijskog pjevanja Svetlanu Spajić te  ganz nove hrvatske autore i izvođače.

Više informacija o ostatku festivalskog programa potražite na ganznovi.sczg.hr, a možete pogledati i video najavu festivala čiji su autori kreativci iz Plohe:

11.09.2014. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh