« Fun
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
'ISPUNJENA DUŠA'

Ganuti Bošnjak poklanja zemlju Joeu Bidenu

Stanovnik Olova oduševljen je govorom potpredsjednika SAD-a jer je u parlamentu BiH "on jedini realno i pošteno govorio".

(Getty Images)
Više o

BiH

,

Joe Biden

,

Hazim Imamović

,

Joseph Biden

,

Olovo

,

darovanje zemlje

,

nadahnuti govor

Hazim Imamović iz gradića Olova u središnjoj Bosni toliko je oduševljen i ganut govorom što ga je u parlamentu Bosne i Hercegovine u utorak održao američki potpredsjednik Joseph Biden da mu je odlučio darovati dio zemlje koju posjeduje.

"Nadam se da će Biden i njegovi doći ovamo i izgraditi vikendicu. To će biti lijepo mjesto za njega i njegove potomke", kazao je Imamović kako ga u četvrtak citira sarajevski Dnevni avaz. Ovaj razvojačeni 52-godišnji bivši pripadnik Armije BiH, ganut pozivom što ga je Biden uputio bosanskohercegovačkim čelnicima poručivši im da je vrijeme da se okane nacionalizma i okrenu budućnosti, kazao je kako je na ovakav postupak motiviran jer je Biden "jako dobar čovjek".

"Zemlja je jedino što imam, no on može izabrati koju god parcelu želi", kaže Imamović dodajući kako to obećanje ne dolazi u pitanje jer će, čak i kada bi on umro, njegovi sinovi ispuniti taj zavjet. Imamović je kazao kako je oduševljen govorom američkog potpredsjednika jer je "on jedini realno i pošteno govorio".

"Jednostavno, ispunio mi je dušu", kazao je Imamović objašnjavajući kako sada čeka da mu se jave iz američkog Veleposlanstva u Sarajevu da bi obavili formalnosti vezane uz uknjižbu zemljišta na ime američkog potpredsjednika.

Iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu Avazu su kazali kako Imamovićevu ponudu cijene kao velikodušnu. Izvor iz veleposlanstva kazao je Avazu kako će informacija o ponudi biti proslijeđena Bijeloj kući dodajući kako je ipak neuobičajeno da američki dužnosnici primaju takve ponude. (hina/metro-portal)

21.05.2009. 15:36:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh