« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
DOĐITE

Galerija PMS otvara Radionu 69

Umjetnička galerija Prostor manufakturne slobode (PMS), koja se nalazi u Tkalčićevoj 61, već nekoliko godina uspješno promovira i okuplja talentirane kreativce i umjetnike iz Hrvatske

Novi prostor, novi sadržaji
Novi prostor, novi sadržaji (Arhiva)
Više o

radionice

,

galerija PMS

,

Radiona 69

Ove subote, 14.10., galerija PMS slavi na dvije adrese, Tkalčićeva 61 i Ilica 69, velikim tulumom uz uzbudljiv umjetnički i glazbeni program kojim će obilježiti 6. rođendan te otvorenje Radione 69. Time će Zagreb dobiti još jedan prostor u kojem ćete moći naučiti šivati, krojiti, crtati, izrađivati keramiku i još puno novih vještina.

Umjetnička galerija Prostor manufakturne slobode (PMS), koja se nalazi u Tkalčićevoj 61, već nekoliko godina uspješno promovira i okuplja talentirane kreativce i umjetnike iz Hrvatske. Njihovi ručno rađeni predmeti postali su simbol šarmantnog originalnog suvenira, a PMS omiljen kreativni kutak za brojne posjetitelje. Kao najbolji mogući poklon za šestu godinu postojanja, stigla je ideja o proširenju prostora koji će se koristiti za brojne kreativne radionice, izložbe i druženja. Udruga PMS povezala je umjetničke snage s udrugom ČEP (Ekstremni čuvari prirode) te su zajedničkim naporima renovirali zapušteni prostor na adresi ILICA 69, pretvorivši ga u Radionu 69.

U prostoru se nalaze veliki stol za crtanje i krojenje, šivaće mašine, nekoliko pila za obradu drva, peć za keramiku i kolut za lončarstvo, a koristit će se kao alati za kreativne radionice koje će PMS ovdje organizirati. Također, u Radioni 69 će se održavati i izložbe, projekcije filmova i brojni drugi sadržaji.

PMS će tako ove subote, 14. listopada, proslaviti rođendan velikim otvorenjem novog prostora uz bogat umjetnički program. Vrata Radione 69 (Ilica 69) bit će otvorena od podneva kada će krenuti program laganog zagrijavanja uz glazbu i topli gulaš. Tijekom dana izmjenjivat će se DJ-i Zmajo, Kuna i Agregat, a bit će postavljene i dvije izložbe; fotografije Clare Bunge i umjetničke slike Ljiljane Cvetković Zovkić. U jednom će se trenutku čuti i zvuk afričkih bubnjeva, a upotpunit će ga show vatrom uživo. Afrika će biti još bliže zahvaljujući udruzi Mama Week's Kitchen koja će vrata do Radione 69 otvoriti kuhinju u kojoj će pripremati poseban sok s različitim biljem i voćem iz područja Nigerije te brojne afričke specijalitete.

Više informacija: Galerija PMS i Radiona 69

13.10.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh