« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RECENZIJA

Galaxy Tab - baš sve što vam treba

Ljubiteljima tehnologije Galaxy Tab ispunit će sva očekivanja, a neka i nadmašiti

Galaxy Tab, moćna spravica iz Samsunga
Galaxy Tab, moćna spravica iz Samsunga (Metro)
Više o

iPad

,

Galaxy Tab

,

Froyo

,

Android

,

ubojica iPada

,

usporedba

Galaxy Tab, Samsungovo čedo koje se želi upustiti u bitku za sve veće tržište koje je tako snažno otvorio iPad, opravdao je sve najave i na testu se pokazao kao izdržljiv i pouzdan suputnik.

Osim što se radi o umanjenom tablet računalu, koje se bez problema povezuje na svaku Wi-Fi mrežu u bližoj okolici, Galaxy Tab ima upravo sve one karakteristike koje nedostaju iPadu. Galaxy je mobilni telefon koji podržava sve mreže i spaja se na mobilni internet putem HSDPA i HSUPA protokola, ima Bluetooth, kameru od 3.2 megapixela s bljeskalicom i stabilan operativni sustav.

Opremljen Androidom 2.2 (Froyo) dolazi prepun aplikacija za svakodnevnu upotrebu, uz specijalizirane aplikacije za najpopularnije servise - YouTube i neizbježni Facebook. Lakoća rukovanja i intuitivni meniji, kombinirani s touch tehnologijom čine ga moćnom alatkom za razne namjene.

Galaxy Tab je odličan je za svakoga tko npr. puno putuje s djecom. Jednostavno na njega uploadate film i djeca će se osjećati kao da gledaju film u avionu.

Naravno, telefoniranje je bitno jednostavnije ukoliko imate slušalice, žičane ili Bluetooth, no kako je mikrofon smješten na lijevom gornjem dijelu kućišta, možete razgovor obaviti i na konvencionalan način, jedino što će ga čuti svi oko vas.

Surfanje internetom, najčešća zabava s ovakvim spravicama predstavljalo je novo iskustvo, jer sjediti udobno uvaljen i držati Galaxy u ruci je stvarno zabavno. Veličina ekrana od 7 incha zvuči malo, no kako bez problema prstima povećavate i smanjujete željeni dio stranice, sve je vidljivo i čitljiv u rezoluciji od 1024x600 pixela.

Full HD video, koji se može spremiti ili na unutarnju memoriju od 16 ili 32 GB, zavisno od modela ili na SD karticu do 32 MB izgleda impresivno, kao i stream s YouTube putem posebne aplikacije.

Kako se piše na virtualnoj tipkovnici? Iskreno, bili smo skeptični, no Galaxy nas je razuvjerio izvještajem s lica mjesta. Nakon malo vježbe, pisat ćete na njemu brizinom koja je tek za trećinu sporija od brzine koju imate na tipkovnici na računalu. Članak je tako bio napisan relativno brzo u landscape modu ekrana, slika smanjena i sve dignuto na portal u vrlo kratkom roku. Redakcija je odmah poželjela raditi na taj način, no treba pričekati puštanje na tržište i formiranje cijene kroz suradnju s operaterima.

Sve u svemu, Galaxy Tab je definitivno sjajan poklon pod bor nekome tko voli tehnološka čuda današnjice, no i skeptici će ga nakon prvog kontakta zavoljeti.

25.11.2010. 09:52:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh