« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
AKCIJE

Gadgeti za povratak u školu

Što bi sve školarcu moglo zatrebati za početak nove školske godine?

Recimo, pametna narukvica...
Recimo, pametna narukvica... (Arhiva)
Više o

gadgeti

,

HGShop

Bliži se početak nove školske godine i vrijeme kada se školarac mora opremiti novim stvarima za povratak u školu. Knjige, torbe, papuče i ostali školski pribor su neophodni, ali isto tako tehnologija više nije sekundarna stvar u obrazovanju. Računalo ili laptop, danas više nisu stvar komocije, već svakodnevne potrebe.

Izdvojili smo nekoliko cjenovno pristupačnih stvari koje bi svakom školarcu mogle zatrebati u školi, obavezama vezanim uz školu, ali i aktivnostima izvan nje.

Računalo ili laptop

Informatika i informacijske tehnologije odavno su ušle u školsku svakodnevicu, a laptop ili računalo je postalo svakodnevna potreba školaraca, isto kao i roditelja koji aktivno prate e-dnevnike. Laptop koji savršeno može odgovarati potrebama školarca ne treba biti cjenovno nepristupačan. Primjer takvog računala je Asus X540LA-DM1289. Laptop dolazi s Intel i3 procesorom, 4GB radne memorije, SSD diskom od 256GB i Intel grafičkom karticom.

Mobilni telefon

Iako ne moraju biti apsolutno neophodni u svakodnevici školarca, ovi gadgeti stvarno olakšavaju život. Bilo da se radi o komunikaciji preko mobitela, alarmu, podsjetnicima ili nekoj drugoj funkciji ovih gadgeta, oni su isto tako postali neizostavan dio svake školske godine. Uređaj kao što je Huawei P smart 2019. je idealan za svakog školarca. Dvostruka kamera dolazi u paketu s prednjom ''selfie'' kamerom, internom memorijom od 64GB i radnom memorijom od 3GB. Osim svakodnevnih aktivnosti, može poslužiti i za pokoju igru.

Tablet

Tablet je još jedan od uređaja koji je postao dio školovanja, učenici to znaju po e-dnevnicima. Ovaj gadget svojim funkcijama može zamijeniti i računalo i mobitel, pa se roditelji često odlučuju za ovu opciju. Tablet Acer Iconia One 10 dolazi s 10' inčnim zaslonom, radnom memorijom od 2GB, flash memorijom za pohranu podataka od 16GB, te Wi-Fi i bluetooth spajanjem.

Pametni sat ili narukvica

Pametni satovi i narukvice postali su zgodan dodatak za školarce, kao i njihove roditelje. Jedan takav primjer je Xiaomi Mi Band 4 narukvica koja je praktični i funkcionalni gadget - mobitel u malom. Ima sport opcije za vježbanje i kretanje, brojanje daljine, kalorija i koraka. Očitava osnovno tjelesne funkcije kao što su spavanje i otkucaje srca. Od ostalih funkcija koje olakšavaju svakodnevni život opremljen je funkcijom povezivanja s mobitelom, zaprimanjem poziva i notifikacija, upravljanjem glazbom i bluetooth povezivanjem.

Miš i tipkovnica

Korištenje računala ili laptopa ponekad zahtjeva i korištenje računalne periferije - tipkovnice, miša, zvučnika i različitih dodataka. White Shark Cherokee tipkovnica, miš i podloga su isplativi komad periferije za svakog školarca. Podloga dimenzije 30 cm x 25 cm je dovoljno velika za navigaciju miša koji dolazi sa 7 gumbi za podešavanje različitih opcija.

Sve ove gadgete, kao i druge uređaje kao što su printeri, monitori, slušalice i mikrofoni možete provjeriti na Back to School akciji HGSPOT-a ili u svim HGSPOT poslovnicama.

Piše: Sanja Ledinek
27.08.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh