« Nogomet
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAZNAJEMO

Fulham zainteresiran za Marka Pjacu

Fulham je u sezonu ušao vrlo loše, baš kao i Pjaca, ali s dolaskom Ranijerija situacija se značajno promijenila, pa je porastao i optimizam u opstanak u društvu najboljih

Pjaca u Fulhamu?
Pjaca u Fulhamu? (Arhiva)
Više o

Fulham

,

Marko Pjaca

Razočaranje je najbolja riječ kojom se može opisati prvi dio sezone Marka Pjace u redovima Fiorentine. No, interesa za usluge hrvatskog reprezentativca ne nedostaje, a čini se kako je najuporniji engleski premierligaš Fulham.

Najstariji londonski premierligaš, na čijoj klupi sjedi Claudio Ranieri, trener koji je prije tri sezone s Leicesterom na nevjerojatan način osvojio naslov prvaka Engleske, za sada se čini kao najizglednija destinacija nekadašnjeg nogometaša Dinama.

Fulham je u sezonu ušao vrlo loše, baš kao i Pjaca, ali s dolaskom Ranijerija situacija se značajno promijenila, pa je porastao i optimizam u opstanak u društvu najboljih. Prema online portala online-betting Fulham neće ispasti iz engleski prve lige. Ranieri vjeruje kako mu Pjaca može u tome pomoći, a za vjerovati je i kako legendarni talijanski trener može oživjeti karijeru još uvijek vrlo mladog krilnog napadača kojemu je ozljeda križnih ligamenata koljena značajno usporila razvoj.

U Fiorentini više nemaju strpljenja i spremni su se riješiti Pjace, koji je kod njih na posudbi iz Juventusa, kako bi si otvorili prostor za nova pojačanja pred nastavak sezone. Stoga niti ne razmišljaju o otkupu njegovog ugovora od Juventusa, nego ga žele poslati nazad u Torino i prije isteka posudbe. U Juventusu su spremni prihvatiti Fiorentinine uvjete, no nemaju namjeru Pjacu zadržati u klubu.

Fulham stoga nije jedini koji je Juventusu iskazao interes za dovođenje Pjace na posudbu u nastavku sezone. Cagliari se prvi javio, talijanski novinari spominju i Milan, no Fulham je za sada najizglednija opcija, s obzirom na dobre odnose Ranierija s nekima od čelnih ljudi Stare Dame.

Ukoliko Fulham uspije dogovoriti s Juventusom dolazak Pjace na posudbu, želio bi na ljeto imati mogućnost otkupa njegovog ugovora za iznos od dvadeset milijuna eura, dok Juventus očekuje šest milijuna eura više. Juventus je na ljeto 2016. godine zagrebačkom Dinamu za Pjacu isplatio iznos od 23 milijuna eura i sada bi sigurno želio na njegovoj prodaji barem isplatiti taj iznos i onaj koji je dvadesettrogodišnji nogometaš dobio za plaće.

Dvadesettrogodišnji Pjaca je ove sezone u desetoplasiranoj momčadi Serie A odigrao ukupno 16 utakmica, od čega osam od prve minute, ali je postigao samo jedan gol, uz jednu asistenciju.

07.01.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh