« Film
objavljeno prije 2 godine
FILMOVI

FROOOM! predstavlja filmove na festivalima

Filmovi nastali na FROOOM! filmskoj školi za djecu i mlade predstavljeni su u 2021. godini čak na deset važnih međunarodnih festivala u svim kategorijamaivalima

FROOOM! se proširio...
FROOOM! se proširio... (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Frooom

Filmovi iz FROOOM! filmske škole za djecu i mlade uspjeh nastavljaju i ove godine: u svibnju će se na Međunarodnom filmskom festivalu Golden Giraffe u Nici prikazati film Snovi na kvadrat, koji će zatim otputovati i u London u lipnju, na festival Cardora.

Film je nastao na stop-motion radionici u 2020. godini i do sada je predstavljen na sedam festivala, a na dva je dobio i glavne nagrade.

Film Snovi na kvadrat dosad su mogli pogledati i djeca, mladi te nastavnici filmske i medijske pismenosti i profesionalci iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država (Los Angeles) i Ujedinjenog Kraljevstva (Leeds), a još mu slijede spomenute projekcije u Londonu, Nici i Santa Feu. 

Napravili su ga Oskar Bujger, Leda Gradski, Eva Romana Cvijetić, Kala Andrić, Mila Kranjčević, Lovro Biondić, Eva Japundžić, Lina Mlinarević i Laura Gotovac u majstorskoj radionici stop-animacije pod dirigentskom palicom Božidara Trkulje i Dore Radušić.

Za vrijeme pohoda filma po međunarodnim festivalima, mladi kreativci od 8 do 16 godina pozvani su da se pridruže FROOOM! filmskoj školi za djecu i mlade kroz proljetne praznike. Sve o upisima možete pronaći na ovoj poveznici

FROOOM! filmska škola već 11 godina raduje i oplemenjuje djecu i mlade iz Dubrovnika, Osijeka, Rijeke, Opatije, Splita, Komiže, Sinja, Pakraca, Koprivnice, Preloga, Gradeca i Zagreba. 

17.04.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh