« Biznis
objavljeno prije 1 godinu
FINANCIJE

Freedom Holding Corp. ne posluje u Rusiji

Od prvog dana rata u Ukrajini, Freedom Finance Europe i Turlov osobno aktivno su pružali humanitarnu pomoć Ukrajini

Gotovo je s Rusijom...
Gotovo je s Rusijom... (Arhiva)
Više o

Rusija

,

poslovanje

,

Freedom Finance Europe

Od prvog dana rata u Ukrajini, Freedom Finance Europe i Turlov osobno aktivno su pružali humanitarnu pomoć Ukrajini. Donirali su ukupno oko 8 milijuna eura ukrajinskim dobrotvornim organizacijama. Sredstva su iskorištena za kupnju vozila hitne pomoći, medicinske opreme i osnovnih potrepština.

Odluka Freedom Holding Corp. da proda rusku imovinu - najveći dio poslovanja holdinga - rezultat je ruske invazije na Ukrajinu, izjavio je osnivač i generalni direktor tvrtke, Timur Turlov u intervjuu za latvijsko izdanje časopisa Forbes.

Ranije 2022. Turlov se i odrekao ruskog državljanstva: "Nakon ruske invazije na Ukrajinu, vjerovali smo da je najbolje za našu tvrtku da se oslobodi naših ruskih poslova, budući da sam se odrekao svog ruskog državljanstva. Usredotočeni smo na naš rast u Kazahstanu, drugim područjima Europe i Sjedinjenim Američkim Državama. Potrošači u Europi gravitirajuj našoj platformi, a ova će nam transakcija omogućiti da se usredotočimo na taj rast."

Freedom Holding Corp. predano je radio od početka rata na restrukturiranju kompanije, kao i poduzimanju svih potrebnih koraka za prodaju ruskog dijela poslovanja. To je bilo od iznimnog značaja za Freedom Holding Corp. te su ponosni na trud svih zaposlenika u ovom intenzivnom jednogodišnjem razdoblju.

Ugovor o prodaji Freedom Finance Investment Company (IC) i Freedom Finance Bank odobrila je ruska središnja banka.

Maxim Povalishin, koji je prethodno obnašao dužnost zamjenika glavnog izvršnog direktora i bio član uprave IC-a, stekao je 100% dioničkog kapitala obje tvrtke. Kao dio opsežnog restrukturiranja najavljenog u lipnju 2022., Freedom Holding Corp. također je od Freedom Finance IC-a kupio 90,43% udjela u Freedom Finance JSC sa sjedištem u Kazahstanu kako bi preuzeo punu kontrolu nad kazahstanskom tvrtkom.

Završetkom poslovanja u Rusiji, kao i navedenim restrukturiranjem, Freedom Holding Corp. dodatno potiče rast i razvoj svog poslovanja u Kazahstanu, Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

28.03.2023. 11:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh