« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
PESIMIZAM

Francuzi najpesimističnija nacija na svijetu

Istraživanje pod nazivom "Kraj godine" koje je proveo institut Gallup International u 51 zemlji pokazalo je da je Francuska najpesimističnija, a slijede je Irska i Austrija

Fotografija vijesti
Više o

Francuska

,

pesimizam

,

javno mišljenje

Kada su u pitanju ekonomske prognoze za 2012. godinu, Francuzi su najpesimističnija nacija na svijetu, rezultat je globalnog istraživanja javnog mnijenja, javlja Hina.

Istraživanje pod nazivom "Kraj godine" koje je proveo institut Gallup International u 51 zemlji pokazalo je da je Francuska najpesimističnija, a slijede je Irska i Austrija.

Čak 81 posto Francuza smatra da će "iduća godina biti godina ekonomskih poteškoća".

"Francuzi nikad nisu bili pesimistični kao danas, čak ni 1978., nakon druge naftne krize koja je dovela u pitanje cijeli gospodarski sustav,", kaže se u istraživanju.

Europske države su na prvih devet mjesta na popisu deset najvećih pesimista. Deseti je Hong Kong, a nakon njega slijedi Sjeverna Amerika. Najoptimističnija zemlja svijeta i dalje je Nigerija.

"Europa vodi u očaju, a slijedi je Sjeverna Amerika. Ostatak svijeta, predvođen Afrikom, ostaje uglavnom optimističan", navodi se u istraživanju provedenom od 26. listopada do 13. prosinca na reprezentativnom uzorku od 500 do 2700 stanovnika svake od 51 zemlje (ukupno 45.000 ljudi).

23.12.2011. 12:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh