« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
SVAKA ČAST

Francuski bogataši traže veće poreze

U peticiji direktori 16 kompanija i nekoliko superbogatih pojedinaca traži uvođenje posebnog doprinosa koji bi plaćali bogataši

Buffettov je poziv inspirirao i francuske bogataše
Više o

Francuska

,

Warren Buffett

,

porez za bogataše

Neki od najbogatijih Francuza, uključujući nasljednicu kozmetičkog carstva L'Oreala i čelnika naftnog giganta Totala, pozvali su u utorak vladu da ih oporezuje kako bi pomogli u rješavanju financijskih problema države.

U peticiji objavljenoj na internetskoj stranici časopisa Le Nouvel Observateur, direktori 16 kompanija i superbogatih pojedinaca pozvali su na uvođenje posebnog doprinosa koji bi plaćali bogataši, a koji istovremeno ne bi naštetio tokovima novca.

Peticija je uslijedila nakon nedavna poziva američkog multimilijardera Warrena Buffetta američkim vlastima da povećaju poreze njemu i ostalim bogatašima kako bi i oni doprinijeli mjerama štednje.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy planira ukinuti neka porezna izuzeća koja pogoduju bogatima, kako bi namaknuo dodatnih pet do 10 milijardi eura u proračunu za 2012.

Ministrica financija Valerie Pecresse izjavila je ovoga mjeseca da vlada radi na novome doprinosu koji bi plaćali oni koji zarađuju više od milijun eura godišnje. 

23.08.2011. 15:43:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh