« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
ORGANIZIRANA PROSTITUCIJA

Francuska policija uhitila Strauss-Kahna

U okviru ovog slučaja, policija je već uhitila osmero ljudi, uključujući dvoje poslovnjaka iz Lillea bliskih Strauss-Kahnu i policijskog načelnika

Fotografija vijesti
Više o

MMF

,

Dominique Strauss-Kahn

,

elitna prostitucija

Zbog sumnje u to da je nazočio zabavama na kojima su sudjelovale prostitutke plaćene korporativnim novcem i za to znao, danas je u francuskom Lilleu uhićen nekadašnji šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn, prenosi Hina.

Strauss-Kahn može biti zadržan u pritvoru najviše 48 sati, nakon čega se protiv njega može pokrenuti i službena istraga vezana uz zloupotrebu korporacijskog novca. Istražitelji, naime, pokušavaju otkriti jesu li francuski direktori i predsjednici kompanija korporativni novac trošili za financiranje seks zabava s prostitutkama.

Istraga je usmjerena na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton. Policija nastoji utvrditi je li Strauss-Kahn znao da su žene na tim zabavama na koje je odlazio u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.

U okviru ovog slučaja, policija je već uhitila osmero ljudi, uključujući dvoje poslovnjaka iz Lillea bliskih Strauss-Kahnu i policijskog načelnika. Strauss-Kahn je morao napustiti položaj u MMF-e nakon što ga je prošlog svibnja sobarica u hotelu u New Yorku optužila za pokušaj silovanja. Optužnica je poslije povučena, a njujorška sobarica je nastavila građansku parnicu u kojoj traži odštetu.

21.02.2012. 14:27:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh