« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NIJE SVE U VOJSCI

Francuska neće slati dodatne trupe u Afganistan

Rješenje ne može biti samo vojne prirode, istovremeno se mora povećati fond za izgradnju zemlje, poručio je francuski ministar obrane

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Francuska

,

rat u Afganistanu

,

pojačanja Afganistan

,

Herve Morin

Francuska ne planira povećavati broj svojih vojnika u Afganistanu i vjeruje da se u toj zemlji veći naglasak mora staviti na pružanje pomoći u izgradnji, rekao je ponedjeljak francuski ministar obrane Herve Morin u ponedjeljak.

Predsjednik SAD-a Barack Obama u ponedjeljak je izdao zapovijed o slanju većeg broja vojnika u Afganistan te je o tome izvijestio strane državnike, a u utorak će novu američku strategiju za Afganistan predstaviti čelnicima Kongresa i američkoj javnosti. Još se ne zna točan broj američkih vojnika, no Obamini visoki savjetnici kažu kako je vjerojatno riječ o 30.000.

"Francuska smatra da je učinila izrazito veliki napor te da za sada nema pitanja o povećanju broja", Morin je rekao novinarima.

"Rješenje ne može biti samo vojne prirode, ono ne može biti samo u povećavanju broja vojnika, ono istovremeno mora biti u povećavanju fondova za izgradnju Afganistana", rekao je. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 23:01:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh