« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
COOL

Foxconn ulazi na tržište električnih vozila

Tajvanski proizvođač čipova Foxconn predstavio je tri modela električnih vozila koje planira proizvoditi u partnerstvu s drugim tvrtkama kako bi osigurao poziciju na brzorastućem tržištu ekološki prihvatljivijih vozila

Foxconn ima dobre adute...
Foxconn ima dobre adute... (Arhiva)
Više o

električna vozila

,

Foxconn

Tajvanski tehnološki div lani je usmjerio oko 10 milijardi tajvanskih dolara (355 milijuna američkih dolara) u razvoj električnih automobila i najavio još veće iznose u sljedeće dvije godine.

Danas je predstavio limuzinu, SUV i autobus na električni pogon, konceptna vozila koja namjerava želi proizvoditi u partnerstvu s drugim kompanijama.

Osnivač Foxconna Terry Gou dovezao je na predstavljanje svoju limuzinu "model E", poručivši da tvrtkina električna vozila "pokazuju snagu tajvanske industrije u cjelini".

Očekuje se da će bijeli SUV, "model C", na tajvanskom tržištu biti dostupan od 2023. godine po cijeni od oko 357.000 američkih dolara, najavili su iz Foxconna.

"Foxconn više nije početnik", zaključio je predsjednik tvrtke Young Liu na svečanosti predstavljanja vozila u tajvanskoj prijestolnici Taipeiju.

Kompanija je "postupno gradila lanac opskrbe električnim vozilima i distribucijsku mrežu", najavljujući po jedno novo partnerstvo gotovo svaki mjesec od početka ove godine, istaknuo je Liu.

Među najnovijim je partnerima i Fisker, američki startup koji se specijalizirao za elektroničke automobile i nada se da će jednoga dana osporiti dominaciju Tesle.

Foxconn i Fisker najavili su da će zajedno razvijati električne automobile koji bi se prodavali pod brendom Fisker, a cilj im je da ih počnu proizvoditi krajem 2023. godine.

18.10.2021. 18:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh