« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NOVI OPOZIVI

Ford opozvao milijun vozila zbog opasnosti od zapaljenja

Otkriveno je kako su metalni držači spremnika za gorivo napravljeni od materijala sklonog hrđanju, što može dovesti do curenja goriva iz spremnika i potencijalnog zapaljenja čitavog vozila

Najpopularniji američki terenac, Ford F-150
Najpopularniji američki terenac, Ford F-150 (www.ford.com)
Više o

Ford

,

Ford F-150

Ponos američke automobilske industrije, tvrtka Ford, prisiljen je zbog problema s korozijom koja može prouzročiti eksploziju povući više od milijun svojih kamioneta, uključujući i u SAD-u popularni model F-150.

Otkriveno je kako su metalni držači spremnika za gorivo napravljeni od materijala sklonog hrđanju, što može dovesti do curenja goriva iz spremnika i potencijalnog zapaljenja čitavog vozila, poručeno je jučer iz tvrtke. Za sada su prijavljena tri zapaljenja vozila i jedna ozlijeđena osoba.

Posebno su ugrožena vozila u hladnijim predjelima SAD-a, gdje sol kojom se ceste posipaju zimi dovodi do brže korozije materijala.

Ovo je samo jedan u nizu velikih opoziva posljednjih godina u svjetskoj automobilskoj industriji, nakon što su tvrtke bile prisiljene hitnim servisima ispraviti mane napravljene pri proizvodnji novih modela svojih vozila.

Posljednji incident dogodio se u travnju ove godine, kada je Ford opozvao 1,2 milijuna svojih F-150 modela zbog toga što su im se prednji zračni jastuci znali napuhati bez da je vozilo sudjelovalo u sudaru.

Stručnjak za automobilsku industriju i vlasnik stranice TrueCar.com, Jesse Toprak, rekao je kako su tvrtke zadnjih godina postale puno proaktivnije u ispravljanju mana na svojim vozilima, nakon što su greške u izradi gotovo potpuno uništile reputaciju Toyote kao tvrtke koja proizvodi kvalitetne automobile.

Hoće li ovaj zadnji opoziv modela F-150 biti ujedno i posljednji, ostaje za vidjeti.

02.08.2011. 17:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh