« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
GLEDAJTE NAPRIJED

Foley: Razumijem reakciju Hrvata na presudu, ali treba gledati u budućnost

Američki veleposlenik dodao je da osuda hrvatskih generala u Haagu nije osuda Hrvatske te rekao je da je pridruživanje Europskoj uniji veoma važno za našu zemlju

James B. Foley
James B. Foley (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Europska unija

,

Ante Gotovina

,

američki veleposlanik

,

James B. Foley

,

presuda haag

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj James B. Foley rekao je u utorak u Zagrebu kako razumije reakciju hrvatskog naroda na presudu Haaškog suda hrvatskim generalima te dodao da se Hrvati sada trebaju okrenuti budućnosti, prenosi Hina.

"Potpuno razumijem duboku emotivnu reakciju i snažno se nadam da će se hrvatski narod sada koncentrirati na budućnost", rekao je Foley, koji je sudjelovao na konferenciji "Politika tržišnog natjecanja u Europskoj uniji - utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. Američki veleposlanik dodao je da osuda hrvatskih generala u Haagu nije osuda Hrvatske te rekao je da je pridruživanje Europskoj uniji veoma važno za Hrvatsku.

Američko veleposlanstvo u petak je, nakon objave nepravomoćne presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Den Haagu, objavilo priopćenje u kojem je kazano da "nepravomoćna presuda hrvatskim generalima na Haaškome sudu nije ocjena hrvatskog Domovinskog rata", te istaknuto da je "Hrvatska imala legitimno pravo obraniti svoju neovisnost i teritorijalnu cjelovitost". General Ante Gotovina u petak je u nepravomoćnoj presudi osuđen na 24, a Markač na 18 godina zatvora, dok je general Ivan Čermak pušten na slobodu.

19.04.2011. 15:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh