« Film
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Filmski festival u Mostaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MFF)
Više o

Arsen Anton Ostojić

,

Ničiji sin

,

Dani filma Mostar

Redatelj hrvatskog filma "Ničiji sin" Arsen Ostojić u nedjelju je na konferenciji za novinare u Mostaru, u sklopu regionalnog festivala "Dani filma Mostar", izjavio kako je za taj film, koji je i hrvatski kandidat za "Oscara", napravio dobar odabir glumaca.

Posebice je istaknuo glumce porijeklom iz BiH Mustafu Nedarevića te mostarskog glumca Slavena Knezovića koji je, kako je rekao Ostojić, u film unio dašak humora.

Film "Ničiji sin" je na ovogodišnjem pulskom festivalu osvojio šest Zlatnih arena, a među njima i za najbolju mušku ulogu koju je odigrao Alen Liverić.

"Mnogi su me nakon što su pogledali film pitali je li glavni glumac i u stvarnom životu invalid, jer je Liverićeva posvećenost ulozi uistinu bila besprijekorna. Koristili smo razne tehnike kako bi Liverićeva uloga bila što uvjerljivija i mislim da smo uspjeli", rekao je Ostojić objašnjavajući ulogu invalida što ju je Liverić odigrao u ovom filmu.

Film je snimljen po scenariju Mate Matešića i ujedno je dobio i Zlatnu arenu za glazbu.

"Glazba je filmu dala novu dimenziju što se najbolje može vidjeti u uvodnom dijelu filma kada se događa nagli prijelaz lika iz jedne vremenske cjeline u drugu, što se gledatelje sigurno dojmilo", rekao je u Mostaru matešić.

Projekcijom filma "Ničiji sin" u subotu navečer u Mostaru je otvoren glavni program petodnevnog festivala "Dani filma Mostar".

Osim hrvatskog kandidata za Oscara na mostarskim Danima filma bit će prikazana još tri kandidata za Oscara: bosanskohercegovački film "Snijeg", srbijanski film "Turneja" i slovenski film "Pijetlov doručak". (hina/metro-portal)

26.10.2008. 20:21:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh