« Film
objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana
FILMOVI

Filmska snoviđenja Davida Lyncha u kinu Tuškanac

Lynch od svakog svog filma čini nezaboravno osjetilno iskustvo, koje svakim ponovnim gledanjem otvara nove interpretativne mogućnosti

Legenda u kinu Tuškanac
Legenda u kinu Tuškanac (Arhiva)
Više o

kino Tuškanac

,

David Lynch

S velikim zadovoljstvom najavljujemo prvu hrvatsku retrospektivu čuvenog američkog redatelja Davida Lyncha, koja će se pod nazivom Portreti: Filmska snoviđenja Davida Lyncha održati u kinu Tuškanac od ponedjeljka, 02. rujna do nedjelje, 08. rujna, i u sklopu koje će biti prikazano 9 od ukupno 10 redateljevih dugometražnih ostvarenja.  

Program započinje u ponedjeljak, 02. rujna u 19 sati projekcijom redateljeva remek-djela Mulholland Drive (2001), ostvarenja koje je po sudu mnogih jedan od najboljih filmova 21. stoljeća, a uoči projekcije uvodnu riječ o autorovu stvaralaštvu održat će filmologinja Karla Lončar

David Lynch je redatelj kojega se s pravom smatra jednim od najvećih živućih nastavljača tradicije nadrealizma i ekspresionizma u suvremenome filmu, autorom u čijim se djelima bogate asocijativnosti redovito pomiču granice između fantazije i zbilje, banalnog i začudnog, uznemirujućeg i ugodnog, grotesknog i idiličnog.

Podjednako umješan u oblikovanju klasičnijih fabularnih filmova, kao i modernističkih remek-djela ispripovijedanih logikom sna, Lynch od svakog svog filma čini nezaboravno osjetilno iskustvo, koje svakim ponovnim gledanjem otvara nove interpretativne mogućnosti. 

28.08.2019. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh