« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
TV1000

Filmovi ponedjeljkom na TV1000 u ožujku

Zaljubljeni Shakespeare otvara mjesec dobrih filmova
Zaljubljeni Shakespeare otvara mjesec dobrih filmova (TV1000)
Više o

filmovi

,

program za ožujak

,

TV1000

Zaljubljeni Shakespeare - ponedjeljak 2. ožujka u 20.00

Ljeto je 1593. godine i mlada zvijezda londonske kazališne scene Will Shakespeare našao se u dosad najvećim problemima: potpuno ga je paralizirala spisateljska blokada. Oko njega je živi elizabetanski svijet prepun zabave, a on ne može pronaći nadahnuće. Potrebna mu je muza te u iznimnom trenutku u kojem život imitira umjetnost pronalazi ženu u koju se zaljubljuje i koja ga uvlači u vlastitu dramatičnu pustolovinu srca.

U glavnim ulogama: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush, Collin Firth, Judi Dench

Talentirani gospodin Ripley - ponedjeljak 9. ožujka u 20.00

Mlad i bezbrižan ploviti plavim vodama i uživati u idiličnim krajolicima sunčane Italije krajem pedesetih godina - tako izgleda život za kojim Tom Ripley žudi, a koji Dickie Greenleaf vodi. Kad Dickiejev otac, bogati brodograditelj, zamoli Toma da vrati njegova sina, razmaženog plejboja, u Ameriku, Dickie i njegova lijepa djevojka Marge Sherwood i ne sumnjaju do koje je granice Ripley spreman otići ne bi li prisvojio njihov način života. Uostalom, bolje je biti lažan netko nego stvaran nitko...

U glavnim ulogama: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman

Zanimanje špijun - ponedjeljak 16. ožujka u 20.00

Veteranski špijun Nathan Muir planira napustiti CIA-u i otići u mirovinu, no iznenada saznaje da se njegov nekadašnji štićenik Tom Bishop odmetnuo i da je zarobljen u pokušaju da prokrijumčari zatvorenika iz Kine. Premda su Muir i Bishop nekoć bili bliski prijatelji i zajedno proživljavali avanture od Vijetnama do Berlina, u međuvremenu su se posvađali te se već godinama nisu vidjeli. Muira preplavljuju uspomene na dane njihova prijateljstva pa se odlučuje na najopasniju misiju u svojoj karijeri - spašavanje starog prijatelja iz komunističkog zatvora.

U glavnim ulogama: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane, Larry Bryggman

Hartov rat - ponedjeljak 23. ožujka u 20.00

Tijekom posljednjih mjeseci Drugog svjetskog rata njemačke trupe zarobile su administrativnog poručnika američke vojske. Poručnik Hart poslan je u zarobljenički logor te je prisiljen pronaći svoje mjesto u društvenom redu ratnih zarobljenika. To je svijet u kojem svatko misli samo na sebe, a podmićivanje i trgovanje s njemačkim vojnicima uobičajena je praksa. Kad u logor dođu dva afroamerička pilota, to su prvi vojnici u njemu koji nisu bijelci. Jedan od njih biva ubijen, a drugi optužen za ubojstvo bijelog narednika. Poručnik Hart ima zadatak braniti crnog pilota od optužbi očigledno rasističkog američkog suda i ne sluteći da je suđenje samo paravan za pravu tajnu zatvoreničkog logora.

U glavnim ulogama: Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard, Cole Hauser, Marcel Iures

28.02.2015. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh