« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Film i diskusija Festivala tolerancije

Cilj programa je, putem filma kao medija i diskusije kao sredstva angažmana pojedinca, povezanih u cjelinu, skrenuti pažnju mladima i senzibilizirati ih na postojanje i oblike netolerancije i diskriminacije

Potaknuti mlade na razmišljanje je važan zadatak
Potaknuti mlade na razmišljanje je važan zadatak (CeKaTe)
Više o

Cekate

,

Festival suvremenog židovskog filma

,

Film i diskusija

Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb i Centar za kulturu Trešnjevka organiziraju susret pod nazivom Film i diskusija Festivala tolerancije, koji će se održati u srijedu, 21. veljače u 12 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Cilj programa je, putem filma kao medija i diskusije kao sredstva angažmana pojedinca, povezanih u cjelinu, skrenuti pažnju mladima i senzibilizirati ih na postojanje i oblike netolerancije i diskriminacije te ih potaknuti na promišljanje i djelovanje.

Program Film i diskusija je nastavak projekta Edukacijskih jutara, obrazovnog programa o holokaustu i toleranciji kojeg udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb provodi gotovo već čitavo desetljeće, a koji je do danas okupio i educirao više od 22.000 mladih.

Program u Centru za kulturu Trešnjevka, koji će se održati na temu življenja s invaliditetom te uklapanja (mladih) osoba s invaliditetom u okolinu, sastojat će se od prikazivanja pet kratkometražnih dokumentarnih filmova iz serijala "Isti, a različiti", koji je osvojio nagradu Emmy u kategoriji dječjeg obrazovnog programa, i diskusije panelista s učenicima. Panelisti na programu su Denis Marijon, predsjednika Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, Albina Žnidar, prof. rehabilitatorica te Ružica Kežman, dipl. defektologinja i Angel Naumovski, voditelj udruge Dlan i člana Deaf Banda Dlan, oboje iz Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj".

Program je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, a kapacitet dvorane je popunjen.

Program Film i diskusiju osmislila je i provodi udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb. Festival tolerancije pod pokroviteljstvom je Grada Zagreba, a program FiD sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri navedenog programa su Centar za kulturu Trešnjevka, Savez SUMSI i Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj".

19.02.2018. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh