« Film
objavljeno prije 14 godina
GLAZBA I MODA NA FILMU

Film 'Coco Chanel i Igor Stravinsky' u kinu Europa

Od 23. lipnja ne propustite romantičnu dramu u režiji francuza Jana Kounena kojom je zatvoren prošlogodišnji Cannes

chanel stravinsky
chanel stravinsky (kino Europa)
Više o

kino Europa

,

zagreb-info

,

Silentstar

,

DailyDuo

Riječ je o ekranizaciji dobro skrivane, kratke i strastvene romanse dvoje umjetnika koji su obilježili prošlo stoljeće, kraljice pariške mode Coco Chanel i slavnog ruskog skladatelja Igora Stravinskog.

Afera iz najviših umjetničkih krugova o kojoj se mnogo šuškalo, no malo pisalo sve do objave romanesknog predloška za film 'Coco & Igor' (Chris Greenhalgh), započela je 1913. na premijeri skandaloznog modernističkog baleta 'Posvećenje proljeća' Igora Stravinskog, a nastavila se sedam godina kasnije kad je slavna Parižanka udomila tada siromašnog prebjega iz Rusije, njegovu suprugu i četvero djece u svojoj ladanjskoj kući.

U ulozi Coco Chanel pojavljuje se bivši Chanelov model Anna Mouglalis, dok ulogu Igora Stravinskog tumači danski glumac Mads Mikkelsen.

Najvećim dijelom film prati strašću i ljubomorom natopljene susrete dvoje umjetnika iz tog razdoblja u kojem je Coco kreirala svoj slavni 'No 5', a Stravinsky komponirao 'Pet lakih komada'.

Osim briljantnih vizuala (David Ungaro), soundtracka sačinjenog od skladbi Igora Stravinskog i odlične kostimografije (Chattoune, nominacija za Cesara 2010.) ovaj film zacijelo će naći mnoge pobornike među modnim sladokuscima zbog činjenice da ga je modni šef Chanela, Karl Lagerfeld blagoslovio, a pariška modna kuća dala ekipi pristup u sve svoje modne arhive, kao i u stan popularne kreatorice na adresi 13, Rue Cambon.

Film će u kinu Europa igrati do 5. srpnja.

21.06.2010. 12:13:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh