« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SPREMANJE KUĆE

FIFA sazvala izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora

Henryjevo 'ubojstvo fair-playa' i kladioničarska afera u Njemačkoj zaslužili su posebnu pozornost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

FIFA

,

Thierry Henry

,

kladioničarska afera

,

izvanredna sjednica

Vodstvo Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) sazvalo je izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora zbog skandala koji su posljednjih nekoliko dana potresli najpopularniji svjetski sport.

"Zbog nedavnih događaja u svijetu nogometa, prvenstveno incidenta u utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo i neregularnosti vezanih za klađenje na nogometne utakmice, predsjednik FIFA-e je sazvao izvanredni sastanak Izvršnog odbora", stoji u priopćenju.

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP između Francuske i Irske prije pet dana Thierry Henry je rukom asistirao Williamu Gallasu za pogodak koji je Francusku odveo na SP, te je tim potezom izazvao zgražanje svih ljubitelja nogometa, dok je prije tri dana u Njemačkoj izbila najveća kladioničarska afera u kojoj se navodi da je namješteno više od 200 utakmica u devet država.

Izvršni odbor FIFA-e sastat će se 2. prosinica u Cape Townu, dva dana prije ždrijeba skupina na Svjetskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 23:30:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh