« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VRHUNSKO IZDANJE

Festival Jazzarella u Zagrebu od 19. do 21. travnja

Na 5. All Women Jazz Festivalu nastupit će i slavne jazzistice Dee Dee Bridgewater, Eliana Elias i Cassandra Wilson

(Getty Images)
Više o

Jazzarella

,

jazz

,

zagreb-info

,

All Women Jazz Festival

,

Dee Dee Bridgewater

,

Eliana Elias

,

Cassandra Wilson

Ovogodišnju Jazzarellu, koja već petu godinu zaredom u Zagrebu predstavlja žene koje djeluju na suvremenoj svjetskoj jazz sceni, otvorit će 19. travnja svojim nastupom slavna svjetska jazzistica Dee Dee Bridgewater, najavili su danas organizatori 5. Ghetaldus All Women Jazz Festivala - Jazzarelle.

Glazbenice će nastupati pred zagrebačkom publikom od 19. do 21. travnja na pozornicama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Zagrebačkog kazališta mladih.

"Od idejnog začetnika i organizatora festivala Dražena Kokanovića uvijek očekujemo da u Zagreb dovede najveće jazz dive, a on nas je i ovaj put pozitivno iznenadio. Vjerujem da je pred nama vrhunsko izdanje festivala", rekao je jazz kritičar Davor Hrvoj na konferenciji za novinare u hotelu Astoriji.

Dražen Kokanović zahvalio je na potpori zagrebačkome Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport i savjetniku gradonačelnika za kulturu Dušku Ljuštini, koji je bio na konferenciji za novinare, veleposlanstvu SAD-a i tvrtki Ghetaldus.

Organizatori najavljuju kako će uz Dee Dee Bridgewater, jednu od najpoznatijih pjevačica na današnjoj jazz sceni i dvostruku dobitnicu nagrade Grammy, u Zagrebu održati koncerte i Eliana Elias (Eliane Elias Quartet) te Cassandra Wilson.

Brazilska klaviristica, pjevačica, skladateljica i aranžerka Eliane Elias, koja se s novim CD-om "Bossa Nova Stories" vratila stilu koji je i obilježio početak njezine karijere, nastupit će u ZKM-u 20. travnja.

21. travnja u "Lisinskom" nastupa pjevačica, skladateljica i producentica Cassandra Wilson, dobitnica Grammyja. Wilson ne pripada nijednoj poznatoj struji, neovisna je, raznovrsna i originalna, a njezine izvedbe, sugestivne i prirodne, odlikuju se jednostavnošću. Objavila je mnoge albume na kojima, uz vlastite skladbe i jazz standarde, izvodi djela skladatelja različith žanrova. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 16:33:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh