« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SC

Festival Improspekcije2014 idući tjedan u Studentskom centru

Program prate publikacija Improspekcije2014, koja donosi razmišljanja sudionika festivala o improvizaciji kao dijelu njihove umjetničke i autorske prakse te razgovori s umjetnicima i publikom

Improspekcija u SC-u
Improspekcija u SC-u (Kultura promjene)
Više o

Studentski centar

,

Teatar &TD

,

Improspekcija

Ovogodišnjim, osmim izdanjem Improspekcija (međunarodni festival improvizacije) koje će se održati od 27. do 29. studenog u Studentskom centru/ Teatru&TD, nastavljamo se baviti improvizacijom i njenim licima, ovog puta ne samo unutar konteksta izvedbe, već na širem teritoriju umjetničke prakse. Zanima nas u kojoj je mjeri improvizacija sastavni, a možda i elementarni dio stvaralačkog čina.

Pozvali smo umjetnike različitih medija - ples, kazalište, glazba, film, instalacija, graphic recording - da kroz svoju praksu promišljaju improvizaciju, odnosno da kroz improvizaciju promišljaju vlastitu praksu. Time, umjesto fokusiranja na pojedine radove, u prvi plan stavljamo procese koji ih stvaraju, ali ne zastaju u njima, već se kroz njih oplođuju i iz njih nastavljaju.

Trodnevni program festivala donosi predstavu renomiranog plesnog umjetnika Julyena Hamiltona, tri premijerne izvedbe, premijeru plesnog filma, novo izdanje multimedijalno-glazbenog programa "Noćne vizije" te druge inovativne formate, poput Skype koreografije i kazališta empatije. 

Program prate publikacija Improspekcije2014, koja donosi razmišljanja sudionika festivala o improvizaciji kao dijelu njihove umjetničke i autorske prakse te razgovori s umjetnicima i publikom. Festival će uživo "grafički" bilježiti umjetnica Johanna Benz. Njezini  crteži bit će izloženi u kafiću &TD-a tijekom čitavog trajanja festivala. Julyen Hamilton,održat će i radionicu za plesače  "stvaranje plesova - poetsko bogatstvo" 29. i 30. studenog u Zagrebačkom plesnom centru.

Ulaz na festival je besplatan.

24.11.2014. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh