« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
CEST

Festival Cest is d' Best pripremio veseo program za sve uzraste

Program 26. međunarodnog uličnog Festivala Cest is d' Best, koji se održava od 18. do 21. kolovoza u Zagrebu donosi bogat, šaren i veseo program za sve uzraste

Cest is d best
Cest is d best (Arhiva)
Više o

Cest is d’Best

,

festival

Program su predstavili organizatori programa Zlatko Petrović i Ante Šabić i direktor Festivala Zlatan Jaganjac koji je napomenuo da je Festival neprekidno održavan unatoč nekoliko teških i neizvjesnih godina za grad Zagreb, pogotovo zbog potresa i korone.
Naglasio je kako festival donosi radost i veselje sugrađanima i brojnim turistima jer su pripremili bogat, šaren i veseo program za sve uzraste koji obuhvaća brojne komponente, od glazbene, kazališne i performerske do likovne, plesne i sportske.

Dječji program najzastupljeniji će biti na Zrinjevcu, gdje će u četvrtak biti održano svečano otvaranje Festivala.

Posjetitelji će se već od četvrtka od 11 sati moći baviti likovnim sadržajima i uživati u kazališnim, mađionačarskim i cirkuskim predstavama. 
Petak, subota i nedjelju od 20 do 23 sata vrijeme je rezervirano za ples ispred Paviljona.
U sklopu Festivala nastupat će grupa Detour i mađarska plesna skupina, bit će održan festival u gostima Ritam Mediterana, a za četvrtak popodne predviđena je utrka smetlara u trokolicima na Trgu bana Jelačića.

Organizatori Festivala pripremili su više koncerata, mnogo uličnih svirki, desetak kazališnih predstava, nekoliko plesnih događaja, oko 50 nastupa performera, dvadesetak likovnih, cirkuskih i drugih radionica.

Festival "Cest is d'Best" je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji po riječima organizatora njegujući zagrebački identitet oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam te briše granice između etabliranih oblika kulture i "alternative" i zbližava sve generacije građana.

Petrović ističe da Festival gradu Zagrebu donosi novu vrijednost. 

13.08.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh