« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Ferguson i United spremni za Cityjev izazov

Odlični igrači nisu garancija uspješnosti

Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson (Reuters)
Više o

Manchester United

,

Alex Ferguson

,

Manchster City

Manchester United, službeni klupski prvak Europe, prema riječima njegovog menadžera, Alexa Fergusona, spreman je odgovoriti na izazov gradskog rivala Manchster Cityja, koji je promijenivši vlasnika stekao veliki novac zahvaljujući kojemu je u ljetnom prijelaznom roku osjetno ojačao svoje redove.

Usprkos njegovom optimizmu zamjećuje se ipak da se Ferguson, najuspješniji menadžer u povijesti engleskog klupskog nogometa, koji je prošle sezone s Unitedom osvojio Ligu prvaka i deseti naslov državnog prvaka, ne osjeća ugodno kad čuje kako gradski rival samouvjereno najavljuje da će zauvijek izaći iz Unitedove sjene ne samo u Manchesteru nego i u Engleskoj pa i u Europi.

Dugodišnji menadžer Manchester Uniteda nije izravno odgovorio na upit novinara da prokomentira nove Cityjeve akvizicije za koje je potrošio čak 57 milijuna funta. Umjesto toga upustio se u teoretiziranje:

"I mnogi drugi engleski klubovi mogli bi kupiti 11 odličnih igrača, ali to im ne bi odmah bila garancija uspješnosti, jer za uspjeh u nogometu je važnije imati uigranu kvalitetnu momčad nego jedanaest vrsnih individalaca" - kazao je 'Fergie' dodavši: "Teško je prognozirati kako će se u Cityju snaći Brazilac Robinho i ostale pridošlice s raznih strana. Doduše, prije koju godinu i Chelsea je postavši Abramovičev klub posve izmijenio svoju momčad i uskoro se uvrstio među tri-četiri najbolja engleska kluba. Možda će i Cityju nešto slično uspjeti, a možda i neće."

Ferguson je prije mjesec dana otklonio sve pokušaje Cityja da od Uniteda kupi njegovog ponajboljeg igrača, Portugalca Cristana Ronalda, nazvaši i samu pomisao na to apsurdnom.

"Mene su sve ovo vrijeme u Unitedu održavali izazovi. Na početku svake sezone naši su najveći rivali najavljivali da će biti ispred nas u prvenstvu Engleske ili u natjecanju Lige prvaka. A mi smo im godinama odolijevali i povećavali broj osvojenih trofeja. Posljedica je to stvaranja uigrane momčadi tijekom nekoliko godina, a ne na prečac" - zaključio je Ferguson koji ovog vikenda s Unitedom gostuje kod Liverpoola dok City dočekuje Chelsea.

Poslije tih okršaj bit će jasnije kako će u ovoj utrci za prvenstvo Engleske kotirati oba kluba iz Manchestera, ali i njihovi protivnici iz Liverpoola i londona. (HINA)

12.09.2008. 19:34:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh