« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IRONIJA ZAMJENE

Rio Ferdinand još uvijek ne zna da je novi kapetan

Zbog neprimnjerenog privatnog života, John Terry je izgubio kapetansku vrpcu Gordog Albiona - Ferdinand kao prva zamjena od sada preuzima tu dužnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Fabio Capello

,

Chelsea

,

John Terry

,

engleska reprezentacija

,

Gordi Albion

,

Rio Ferdinand

Nakon što je izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello u petak smijenio Johna Terryja s dužnosti kapetana, najavio je da će vrpcu ponijeti dosadašnji dokapetan. Zna se da je to još jedan vrsni srednji branič engleskog nogometa, član Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

"Kada sam Terryja potvrdio kapetanom, rekao sam i tko je njegova prva, a tko druga zamjena. Nema razloga da tu odluku mijenjam", objasnio je još u petak Capello.

Ferdinand je prva, a Steven Gerrard iz Liverpoola druga zamjena. Zanimljivo je, međutim, da Ferdinanda još nitko nije službeno obavijestio da je postao novi kapetan ''tri lava''.

"Rio je sljedeći u redu za vrpcu, a nakon njega Gerrard. Capello ne drži da se oko toga treba raditi velika fama. Stoga možda čak neće niti razgovarati s Ferdinandom o njegovoj novoj ulozi sve do prvog sljedećeg okupljanja reprezentacije, uoči prijateljske utakmice protiv Egipta 3. ožujka", izjavio je za The Sun dobro obaviješteni, ali i neimenovani izvor iz Engleskog nogometnog saveza.

Okolnosti u kojima Ferdinad nasljeđuje Terryja dobro su poznate. Capello je Terryju oduzeo vrpcu zbog njegovog privatnog života, odnosno ljubavne afere koja je izbila na vidjelo.

Međutim, niti Ferdinand nije imun na kontroverzne događaje tijekom svoje karijere u engleskoj reprezentaciji. Debitirao je u nacionalnoj momčadi 15. strudenog 1997. godine u prijateljskoj utakmici protiv Kameruna. Tada je imao samo 19 godina i 8 dana, te je u to vrijeme bio najmlađi debitant u reprezentaciji. Kasnije je taj rekord srušio Micah Richards, točnije, 2006. godine.

Ferdinand je, međutim, trebao još ranije debitirati za Englesku, odnosno, u rujnu 1997. godine, u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Moldavije. Međutim, iz sastava ga je udaljila optužba za vožnju u pijanom stanju...

Kasnije se Ferdinand ustalio kao nezamjenjiva karika u obrani Engleske, ali je zbog izbjegavanja doping testa dobio suspenziju od 8 mjeseci, zbog koje je morao propustiti nastup na Europskom prvenstvu 2004. godine. Ironično, u sastavu ga je tada zamijenio John Terry. (Totalsport)

06.02.2010. 12:19:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh