« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POMELI ITALIJU

Fenomenalna Hrvatska prvak Europe u vaterpolu

Po prvi puta u povijesti vaterpolisti Hrvatske osvojili su zlato na Europskom prvenstvu

Zlatni vaterpolisti
Zlatni vaterpolisti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Ratko Rudić

,

EP vaterpolo

,

EP vaterpolo 2010.

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su naslov najbolje momčadi Starog kontinenta svladavši u velikom finalu Italiju s uvjerljivih 7:3. Ono što im nije pošlo za rukom u Firenzi 1999. i Kranju 2003. godine, kada su osvojili srebrna odličja, uspjeli su u Zagrebu 2010. kada su se popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

>>GALERIJA: Ludnica na Savi, Hrvatska zlatna

Hrvatska je u finalu doslovce "pregazila" Talijane, koji nikako nisu mogli pronaći način kako svladati sjajnog vratar Josipa Pavića i odlično postavljenu obranu. Do zlata se došlo pokretljivom i agresivnom obranom, a kada su Talijani uspijevali doći do prostora čekao ih je Pavić, junak dvoboja s 15 obrana. Talijani nisu zabili zgoditak više od 20 minuta, ostali su bez pogotka od kraja prve do sredine zadnje četvrtine, a u tom periodu su Barać, Bošković, Bušlje, Joković i Muslim odveli Hrvatsku do nedostižnih 7:2.

Italijani iznenadili, Srbi treći

Odabranici Ratka Rudića, kojima svi stručnjaci priznaju da igraju najbolji vaterpolo, izgubili su na ovom prvenstvu samo prvi susret u skupini sa aktualnim europskim prvacima Crnom Gorom i od tada ne znaju za poraz. Osvajanjem srebrnog odličja momčad Talijanskog izbornika Alessandra Campagne napravila je najveće iznenađenje na ovom prvenstvu na kojem je pokazala taktičku zrelost, uigranost, discipliniranost i iznimnu tjelesnu spremu.

Broncu je osvojila Srbija pobjedom nad Mađarskom 10:8.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud, Joković 1, Muslim 1, Karač, Bušlje 2, Sukno, Barač 1, Hinić, Obradović, Buljubašić.

TALIJA: Tempesti, Luongo 1, Gitto, Figlioli 1, Bertoli, Giacoppo, Gallo 1, Presciutti, Fiorentini, Aicardi, Deserti, Pastorino.

PETERCI: Hrvatska -, Italija -.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/3, Italija 9/1.

11.09.2010. 22:11:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh