« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IZJAVE

Zlatni vaterpolisti: Bila su ovo veličanstvena dva tjedna

Izjave nakon finalne utakmice EP-a u kojem je Hrvatska pomela izaliju s 7:3 i osvojila prvo europsko zlato

Zlatni vaterpolisti
Zlatni vaterpolisti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Ratko Rudić

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

EP vaterpolo 2010.

,

Marija Kribl

,

zdravi doručak

,

mjesečev kolač

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u finalnoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu Italiju sa 7:3 (2:2, 1:0, 2:0, 2:1) i tako prvi puta postali europski prvaci. Susret je odigran na bazenu Mladosti pred 4.700 gledatelja, a sudili su Stavridis (Grčka) i Tulga (Turska).

Ratko Rudić, izbornik: "Ja sam presretan zbog ovoga osvajanja zlata osvojenog u svojoj zemlji pred svojom publikom. Ovo je zajednička pobjeda svih nas u savezu. Pred nama je olimpijski program, imamo fantastičan potencijal. Rekao sam momcima da trebamo odigrati kao što smo igrali protiv Španjolske, Srbije i u prvoj utakmici u skupini protiv Italije i da tada pobjeda ne može izmaknuti. Igrali smo i bolje nego što smo se dogovorili".

>>Fenomenalna Hrvatska prvak Europe u vaterpolu

Miho Bošković: "Odigrali smo profesorski od početka do kraja. U obrani nismo dozvolili niti centimetar prostora, pa primili smo samo tri gola. Nadam se da ćemo ostati u ovom sastavu do OI".

Sandro Sukno: "Pokazali smo da smo puno bolji od Italije i zasluženo smo prvaci Europe. Imali smo sjajnu podršku publike koja nas je 'podigla' u trećoj četvrtini kada je bilo najvažnije".

Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener: "Ovo je moj trenutak karijere. Publika je bila fenomenalna, nosila nas je kada i nije išlo. Bila su ovo veličanstvena dva tjedna".(hina/metro-portal)

11.09.2010. 23:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh