« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO :)

Feng Shui za Božić

Naizgled nespojivi pojmovi – Božić i Feng Shui – možda se ipak mogu povezati na dobrobit svih koji se tek spremaju u kupnju dekoracija, svijeća, drvca, darova…

Kako sve to pomiriti...
Kako sve to pomiriti... (Arhiva)
Više o

energija

,

Feng shui

,

Božić

,

ukrasi

Nije tajna da je razdoblje uoči Božića i Nove godine postalo stresno vrijeme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro početi navraćati.

Iskoristite zato dokazane metode Feng shuija koji je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi će savjeti za uređenje interijera olakšati napetost i pomoći da uistinu uživate u ovom svečanom dijelu zimske sezone.

Pravilan odabir boja ukrasa

U hladnijem dijelu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine svijeće, pravi kamin, svijetle božićne svjetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi.

Osim crvene, za dobivanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. No, vodite računa o glavnom principu feng shuija, a to je ravnoteža.

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u blagdansko vrijeme, ako se pretjeruje s crvenom bojom, potiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade.

Umor koji mnogi osjećaju tijekom i nakon božićnih praznika nerijetko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. 

Više pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
10.12.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.12.2020. 10:11
    da uvijek puno posla po kuci 2 tjedna blagdani
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh