« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
PUŠTANJE NA SLOBODU

FARC razmatra oslobađanje francuskog novinara

Romeo Langlois, dopisnik informativnog kanala France 24 iz Kolumbije, nestao je s vojnicima tijekom praćenja akcije vojske protiv narko bandi u državi Caquetta

Fotografija vijesti
Više o

Kolumbija

,

FARC

,

gerilci

,

taoci

Pripadnici kolumbijske gerilske skupine FARC (Revolucionarne oružane snage Kolumbije) odlučili su osloboditi francuskog novinara kojeg su oteli prije dva tjedna, rekao je dužnosnik Crvenog križa Daniel Munoz novinarima pozivajući se na priopćenje pobunjenika, javlja Hina.

Romeo Langlois, dopisnik informativnog kanala France 24 iz Kolumbije, nestao je s vojnicima tijekom praćenja akcije vojske protiv narko bandi u državi Caquetta.

"Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) je primio priopćenje FARC-a u kojem kažu da su spremni osloboditi Romea Langloisa", rekao je Munoz novinarima. U priopćenju gerilci ne preciziraju kada bi mogli osloboditi novinara. Munoz je dodao da je Langlois dobrog zdravlaj unatoč tome što je u napadu 28. travnja lakše ranjen u nogu.

FARC, osnovan 1964., najveća je gerilska skupina Kolumbiji i ima oko 9.200 boraca koji se skrivaju u planinskim i šumskim predjelima Kolumbije.

14.05.2012. 07:37:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh