« Film
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
RECENZIJA

FAK recenzija: Nesalomljivi Angeline Jolie

Jolie se pokazuje prilično spretnom iza kamere te jednako kvalitetno prikazuje spektakularne scene zračnih okršaja, kao i minimalističke scene preživljavanja trojice na gumenoj splavi

Knjiga je bila bestseller, a film ... nije baš
Knjiga je bila bestseller, a film ... nije baš (Arhiva)
Više o

Angelina Jolie

,

FAK recenzija

,

Nesalomljivi

Kaže se da život piše romane. U slučaju Louisa "Loua" Zamperinija, američkog zrakoplovca, bivšeg olimpijskog atletičara i veterana Drugog svjetskog rata, moglo bi se reći da je život napisao scenarij za holivudski film.

Slično se mišljenje počelo stvarati u Hollywoodu još 1950-ih, kada je netko prvi put nabacio ideju da bi se na temelju njegovih životnih iskustava mogao snimiti igrani film. No, kao što to obično bude, od ideje do realizacije vodi naporan, a u slučaju Zamperinija i neuobičajeno dugi put, koji je trajao gotovo šest desetljeća.

Pravi poticaj za film je stigao tek 2010. godine kada je Laura Hillenbrand, poznata po knjizi Seabiscuit (kasnije ekraniziranoj u oskarovsku uzdanicu Utrka života), Zamperinijev život opisala u djelu koje je postalo bestseler.

Nakon što su otkupljena filmska prava, režiju je preuzela Angelina Jolie, koja se za vrijeme produkcije sprijateljila sa Zamperinijem. Starca je, međutim, na samom kraju izdala sreća te je preminuo nekoliko mjeseci prije premijere, ne stigavši vidjeti dugo čekanu inkarnaciju svoje životne priče na velikom ekranu.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu

14.01.2015. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh