« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
JAČI RAZLOG ...

Facebookom ubijamo dosadu

Prosječno osam sati mjesečno surfamo društvenim mrežama, a na prvom je mjestu Facebook

Facebook nam služi za zabavu
Facebook nam služi za zabavu (Shutterstock)
Više o

Google

,

zabava

,

Facebook

,

dosada

,

Twitter

,

društvene mreže

Fenomen Facebooka postavlja pitanja svakodnevno, a sociolozi pokušavaju dokučiti razloge njegove popularnosti. No, najnovija studija dala je rezultate koji se vjerojatno ne sviđaju pretjerano Zuckerbergovoj ekipi.

Naime, pošto nam Facebook omogućava komunikaciju s drugim ljudima i izražavanje naših mišljenja i stavova, pokazalo se da zapravo služi ubijanju dosade, a ne nečem uzvišenijem i prihvatljivijem. Zapravo, pokušavamo se zabaviti ...

Voajerska narav Facebooka kojim ulazimo u tuđe živote i promatramo što drugi rade zapravo je najveći magnet korisnicima, koji na taj način mogu doći do instant zabave, dok je povezivanje s drugima i održavanje kontakata vrlo nisko na listi prioriteta korisnika Facebooka.

Zaključak istraživanja je da imamo pasivan pristup u slučaju da društvene mreže koristimo za zabavu, a aktivno se uključujemo tek kad nam je potrebna neka informacija, što nas tjera na komunikaciju s drugim korisnicima.

Stoga, kad vam je sljedeći put dosadno, pokušajte možda naći partnera za neku dobru staru društvenu igru na stolu, uz grickalice i piće, a na Facebooku budite kad stvarno trebate ...

13.07.2012. 10:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh