« Život
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Facebook sakupio 200 milijuna korisnika

Poznata internetska mreža ušla je u sve društvene pore

Više o

Facebook

Pet godina nakon osnivanja u spavaonicama Harvarda, najveća internetska društvena mreža Facebook registrirala je 200 milijuna korisnika.

Osnivač mreže Mark Zuckerberg rekao je u četvrtak da 200 milijuna korisnika predstavlja 'odličan početak'. Najavio je da će se njegova mreža nastaviti razvijati i unapređivati kako bi bila dostupna stvarno svima koji je žele koristiti.

Facebook je priopćio da svakoga dana njegove stranice posjeti 100 milijuna korisnika, te da svaki od njih ima prosječno 120 'prijatelja'. Servis je dostupan na 40 jezika, a 70 posto korisnika dolazi izvan Sjedinjenih Država.

Facebook je također jedna od najvećih privatnih internetskih mreža i već je u nekoliko navrata odbio ponude divova poput Googlea, Yahooa ili Microsofta koji su ga željeli kupiti.

Facebook je na početku bio namijenjen samo studentima harvardskog sveučilišta koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmjenjivati informacije. S vremenom, mnoga druga sveučilišta i škole priključile su se mreži, a kasnije i 'obični' korisnici diljem svijeta. (hina/metro-portal)

10.04.2009. 10:02:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh