« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MEMORIES

Facebook postaje vremenski stroj

Facebook intenzivno testira neke nove funkcije, između ostalog vraćanje u prošlost svakog korisnika

Facebook
Facebook (Andrew Feinberg)
Više o

Facebook

,

vremenski stroj

,

Memories

Iako službene potvrde nema, tisuće korisnika javljaju na svojim stranicama i blogovima da im je Facebook omogućio neke nove funkcije. Većina je dobila svojevrstan vremenski stroj koji omogućuje pogled unazad na dosadašnji "život" svakog korisnika na Facebooku.

Klikom na novu funkciju "Memories" otvara se izbor starih statusa i fotografija, obavijesti o sklapanju prijateljstva i događajima kojima je korisnik prisustvovao. Pogled unazad moguće je ograničiti na jednu godinu ili ga vratiti sve do prvog dana, odnosno registracije na društvenu mrežu broj 1. Link za uspomene nalazi se odmah ispod slike profila.

Facebook je putem Twittera poručio da se radi o prototipu i da objava nije bila planirana. Navodno je do nje došlo zbog softverske pogreške. Problem je riješen za 30 minuta kada su korisnici ponovno izgubili navedenu funkciju. Nije poznato kada će noviteti službeno ugledati svjetlo dana.

Pored "uspomena", na kratko vrijeme se pojavila i nova funkcija vezana za fotografije koja prikazuje veće slike s tamnom pozadinom. Također, dio korisnika je imao priliku vidjeti i novi dizajn Facebook stranica (Fan Page) koji je vrlo sličan novim profilima (nema više tabova), a administratori mogu očekivati funkciju "Switch accounts" za jednostavnije manevriranje među pojedinim stranicama. Uvodi se i filter za "News Feed" radnog naziva "Outside World".

Prepoznavanje lica

Funkcija o kojoj se već dugo govori navodno samo što nije stigla na Facebook. Radi se o programu prepoznavanja lica koji će korisnicima nuditi prijedloge za povezivanje s drugim osobama, objavio je Zuckerbergov suradnik Justin Mitchell na svom blogu.

Korisnici danas osobe na fotografijama moraju sami "tagirati", a Facebook će u budućnosti stare slike uspoređivati s novima i tako sam prepoznavati tko se na njima nalazi. Korisnici koji ne žele da ih se automatski označuje mogu isključiti odgovarajuću opciju u svojim postavkama privatnosti.

18.12.2010. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh