« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
HMMM

Facebook pokreće centar za kontrolu privatnosti

Kako bi se uskladili sa smjernicama Facebook je najavio pokretanje novog "centra za privatnost", ali ne samo za korisnike u EU već širom svijeta

Malo više privatnosti? Hmmm :)
Malo više privatnosti? Hmmm :) (Arhiva)
Više o

Facebook

,

privatnost

,

GDPR

Europska unija priprema uvesti stroge norme kako bi se osiguralo da ljudi dobivaju potpunu kontrolu nad svojim privatnim podacima. U svibnju stupa na snagu Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), koja će prisiliti sve multinacionalne kompanije, tvrtke, banaka, oglašavačke agencije itd., da osiguraju određenu transparentnost podataka.

Kako bi se uskladili sa smjernicama Facebook je najavio pokretanje novog "centra za privatnost", ali ne samo za korisnike u EU već širom svijeta.

Centar bi trebao kombinirati sve osnovne postavke privatnosti na jednom mjestu, kako bi korisnici mogli upravljati jednostavno svojim podacima.

Zašto je Facebook tako „poslušan", jer pogledamo li u povijest Facebooka, nikada nisu imali prioritet privatnosti korisnika. Razlog su velike novčane kazne u visini četiri posto godišnjeg prihoda. Za Facebook to bi moglo iznositi milijardu dolara.

Piše: Sanja Ledinek
01.02.2018. 09:29:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh