« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
FACEBOOKERI

Facebook ima pola milijarde korisnika - tko su oni?

Hrvatska se nalazi na drugom mjestu na popisu zemalja s najmlađim korisnicima Facebooka, prva je Indonezija

društvene mreže
društvene mreže (Shutterstock)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

Facebook je prije nekoliko dana ponosno objavio da je prešao magičnu brojku od 500 milijuna korisnika, a kako bi proslavio veliki događaj otvorena je usluga Facebook Stories putem koje korisnici u 420 znakova mogu napisati kako je to Facebook promijenio njihov život.

Kako bi stekli snažniji dojam o tome tko su ti korisnici koji su Facebooku donijeli status društvene mreže broj 1., a vlasnicima milijune dolara na bankovnim računima, portal Facebakers.com sažeo je najzanimljivije statističke podatke o 500.000.000 korisnika Facebooka.

>>Smiješne činjenice o Facebooku koje (ne)morate znati

Najviše korisnika dolazi iz Sjeverne Amerike (34%), a slijede Europa (32%), Azija (20%), Južna Amerika (9%), Afrika (3%) i Australija (2%). Što se tiče država, na uvjerljivom prvom mjestu je SAD, druga je Velika Britanija, treća Indonezija, četvrta Turska, a peta Francuska.

Prosječan korisnik Facebooka ima između 18 i 34 godina, a najmanje ih je u dobnoj skupini 55 do 65-godišnjaka. Muškarci i žene gotovo podjednako koriste Facebook, točnije ima 48.5% registriranih žena i 48,3% muškaraca (ostali nisu naveli spol).

Hrvati među najmlađima

Zanimljivo je da su Filipini najbrže rastuća država po broju korisnika, a slijede Indonezija, Italija, Indija i Francuska. Najmlađe korisnike ima Indonezija, dok je Hrvatska na tom popisu druga! Najstariji korisnici dolaze iz SAD-a, Danske i Kanade. Iz Hrvatske dolazi ukupno 1.218.000 korisnika. 

Najpopularnije 'stranice' na Facebooku su (prema broju korisnika): Texas Hold'em Poker, Michael Jackson, Facebook, Lady Gaga i Family Guy.

23.07.2010. 23:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh