« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
AKCIJA

Facebook briše lažne fanove

Potaknuti sve glasnijim negodovanjem zbog lažnih profila, u Facebooku su se odlučili fan stranicama izbrisati lažne fanove

Fejk profili odlaze u prošlost ...
Fejk profili odlaze u prošlost ... (Facebook)
Više o

Facebook

,

lažni profili

,

fan stranice

,

lažni fanovi

,

kupovina fanova

Facebookove dionice i dalje tonu, napuštaju ih veliki oglašivači i brandovi, a dio odgovornosti leži na lažnim profilima koji su stvoreni za osvajanje nagrada na igrama, razna lajkanja u slične svrhe i trollanje po portalima.

Sve u svemu, nered kakav se mogao i očekivati na najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Kako to obično biva kod Facebooka, odlučili su nešto napraviti sami i bez pitanja, pa će tako početi fan stranicama brisati lažne fanove.

Prema filozofiji Facebooka, lajkanje određene stranice znači da želite pratiti taj brand ili što je god već na toj stranici, komunicirati s ljudima i na taj način biti dio jedne zajednice. Lažni fanovi samo donose brojke koje zavaravaju, a širom rasprostranjena kupovina fanova je izravno kršenje pravila koja je Facebook postavio od početka.

U sljedećim će tjednima doći do velikih promjena, jer će Facebook automatski brisati lažne i kupljene fanove fan stranicama, a što će to značiti za sada se ne zna.

Vjerojatno će i dobar broj domaćih portala koji su komentiranje članaka prepustili Facebooku osjetiti dobar pad u broju lajkera, jer su komentatori uglavnom profili otvoreni isključivo u te svrhe.

Facebookovu ideju možete pročitati OVDJE.

01.09.2012. 17:08:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh