« Glazba
objavljeno prije 6 godina
WOW!

EXIT i Sea Star napunili Istru u predsezoni

Već u drugoj godini prvi turistički val u organizaciji Exitovog tima pomaknut je čak dva mjeseca ranije, na kraj ožujka

Sjajan uspjeh EXITovih ideja u Istri
Sjajan uspjeh EXITovih ideja u Istri (EXIT)
Više o

Exit

,

broj noćenja

,

Istra

,

festivali

,

Sea Star Festival

EXIT i Sea Star ponovo su postigli veliki rezultat na planu istarskog i hrvatskog turizma, ali ovoga puta u ranoj predsezoni!

U razdoblju od 25. ožujka do 14. travnja, EXIT i Sea Star doveli su u fažanski Bi Village čak 6000 mladih Engleza. Gosti iz Velike Britanije, studenti stari od 18 do 25 godina, s različitih univerziteta ostvarili su u navedenom razdoblju sjajnih 25.000 noćenja uz doprinos hrvatskoj turističkoj privredi od preko 15 milijuna kuna!

Nakon što je EXIT Tim na prošlom Sea Star festivalu ugostio svoje partnere iz Velike Britanije, te im otkrio ljepote Istre i hrvatske obale, donešena je odluka da ovogodišnje jubilarne, 10. po redu studentske sportske igre «Sportsvest» prebace iz Španjolske upravo u Hrvatsku. Tijekom trotjednog boravka, ograniziran im je i svojevrstan festivalski glazbeni program na 5 pozornica, koji je bio presudan za ovakvu odluku s obzirom da se radi o najbrže rastućem segmentu turizma, omladinskom.

„Istra je top destinacija, koja postaje sve atraktivnija i za mlađu populaciju što nas posebno veseli. Mladi imaju tako priliku upoznati našu regiju u koju će se sigurno vraćati i u budućnosti sa svojim obiteljima", zaključio je istarski župan Valter Flego.

Nakon što su premijernim izdanjem festivala u umaškom Stella Marisu EXIT i Sea Star uspješno, rekordnim ciframa, započeli jednu od svojih misija usmjerenih prema jačanju turističke ponude i pomicanju početka predsezone u Istarskoj županiji, u 2018. konkretni rezultati već nakon svega tri mjeseca upućuju na turistički presedan u našem turizmu, kako brojevima, tako i najranijem početku predsezonskih, masovnih događanja u nas uopće.

Hrvatska se na svjetskoj turističkoj karti posljednjih godina uspješno pozicionira kao atraktivna i poželjna cjelogodišnja destinacija kvalitetnih događanja. Pojedini dijelovi naše zemlje postali su nezaobilazni festivalski domaćini renomiranih glazbenih manifestacija poput EXIT, Sea Stara. Ovakvi sadržaji često predstavljaju motiv dolaska, te čine ponudu koja uspješno spaja doživljaje i iskustvo koje suvremeni turisti traže. Drago nam je da su organizatori sportskih igara mladih Sportsvest odlučili svoje jubilarno deseto izdanje održati u Hrvatskoj. Siguran sam da će brojni mladi sudionici oduševljeni hrvatskim destinacijama odlučiti ponovno vratiti se i nanovo otkrivati čari naše turističke ponude", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Jedan od prošlogodišnjih ciljeva Sea Stara bilo je produženje predsezone na 5. mjesec. Impresivna svibanjska ostvarenja bila su rezultat prvog konkretno realiziranog festivalskog događanja u vrijeme kada se mnoga mjesta tek spremaju za brojniji dolazak turista, a festivali pripremaju programe.

Već u drugoj godini prvi turistički val u organizaciji Exitovog tima pomaknut je čak dva mjeseca ranije, na kraj ožujka. U domaćoj event i turističkoj industriji dosad nije bilo sličnih primjera manifestacija koje su uspjele osjetljiv predsezonski period raširiti niti na svibanj, a kamoli na ožujak, doslovce na sam kalendarski početak proljeća.

Župan Valter Flego istaknuo je i kako "Svi festivali i manifestacije koji, poput Sea Stara, obogaćuju našu ponudu u pred i posezoni imaju punu podršku Istarske županije. Stoga, pozdravljamo još jedno izdanje festivala i vjerujemo kako će nadmašiti lanjsku odličnu posjećenost".

Nakon fažanskog «Sportsvesta» koji je završio 14. travnja od 24. do 27. svibnja slijedi drugo izdanje Sea Stara u umaškoj laguni Stella Maris. Prvi festival hrvatskom turističkom gospodarstvu donio je više od 60 milijuna kuna. Prema podacima TZG Umag, u gradu i okolici, zabilježen je rast posjete od čak 220% u odnosu na vikend prije. Festival je posjetilo više od 50.000 fanova, a čak 93% njih došlo je izvan Umaga, a grad domaćin u gostoprimstvu slijedi Istarska Županija u koju je došlo čak 85% gostiju sa strane.

23.04.2018. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh