« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
KAŽU...

Evo zašto ljudi varaju u vezama

Preljub nije ugodan, no događa se - i to često, muškarci će se češće okrenuti kolegicama s posla, dok će žene postati bliske s muškim "prijateljima"

Drugačiji razlozi, iste posljedice...
Drugačiji razlozi, iste posljedice... (Pexels)
Više o

preljub

,

prevara

,

nevjera

,

razlozi

Kad se radi o preljubu, istraživanja su pokazala, muškarci će se češće okrenuti kolegicama s posla, dok će žene postati bliske s muškim "prijateljima". 

Zbog čega se odlučujemo na drastičan korak poput preljuba, otkrivaju stručnjaci. 

Ogorčenost zbog manjka pažnje koju nam pruža partner (bez obzira na razlog) može nas navesti da se okrenemo preljubu kao načinu da privlađenja pozornosti, a nastaje kao posljedica nedovoljne komunikacije među partnerima.

Seksualno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jedan je od razloga prevare. Premalo seksa, loš seks ili zanemarivanje partnerovih seksualnih potreba - sve to oba partnera moglo bi skupo koštati.

Ponekad je prilika za preljub jedini razlog za preljub. Ako se osoba umorila od veze ili ju jednostavno ne shvaća ozbiljno, teško da će propustiti priliku. Nekim ljudima veza nije ništa doli igre, pa ju shvaćaju samo kao zabavu, drugi su znatiželjni, a trećima je možda dosadno - pa isprobavaju nešto novo.

Nesigurnost i manjak samopouzdanja navode nas da potražimo nekoga tko će nam pomoći da se osjećamo ljepšima, uspješnijima ili pametnijima. 

Nekim ljudima monogamija jednostavno nije u krvi. To su serijski prevaranti kojima biti s jednom osobom do kraja života jednostavno nije prirodno. Razlog tome možda su problemi iz djetinjstva, ovisnost o seksu ili nešto treće.

Piše: Andrea Holi
08.11.2017. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh