Evo zašto bi trebali prestati jesti - kruh
Kruh je postao neprijatelj broj jedan, kako linije, tako i zdravlja jer genetski modificirana pšenica ima i do 60 puta više glutena nego pred 50 godina, a i prerađeni ugljikohidrati nisu dobri za nas
Bijeli kruh više nije ono što je nekad bio, što zbog genetski modificirane pšenice prepune glutena, što zbog načina pečenja i dodataka koji se stavljaju u njega da zadrži svježinu.
Ako niste znali, bijeli kruh prepun je jednostavnih ugljikohidrata zbog čega se njegovo naglo izbacivanje vrlo brzo vidi i na vašoj kilaži.
Na početku gubite vodu nakupljenu u tijelu budući da ono skladišti ugljikohidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja sakuplja vodu.
Svaki gram ugljikohidrata zadržan u tijelu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.
Kvalitetni, složeni ugljikohidrati pomažu radu mozga, no ukoliko hrana nije zdrava, pojavljuje se osjećaj umora.
Bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su potrebna za normalan rad crijeva i probave. Prerađeni bijeli kruh izaziva skok šećera koji brzo pada i time izaziva dodatan osjećaj gladi.
Sve u svemu, ili se bacite na pečenje svog kruha, ili ga izbacite iz prehrane, uživat ćete ...
Novi komentar