« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PREPREKE

Evo što vam stoji na putu uspjeha

Svi bi htjeli biti uspješni u svom poslu, no ako radimo neke od ovih pogrešaka svakoga dana, nema šanse za napredovanje i dolaženje do cilja

Riješite se loših navika i uspjeh vam ne gine
Riješite se loših navika i uspjeh vam ne gine (FreeDigitalPhotos)
Više o

loše navike

,

uspjeh

,

donošenje odluka

,

nedosljednost

Uspjeh želimo svi, svjesno ili podsvjesno, a kad ne dolazi, obično smo vrlo brzi u upiranju prstiju u druge koji su to skrivili prema našem mišljenju. No, kako to uvijek biva u životu, zapravo smo sami krivi za to, preciznije, naše loše navike onemogućavaju nam da postignemo željene ciljeve.

Ako pitamo psihologe, najsretniji smo kad radimo izazovan posao koji volimo, a upravo tu leže uzroci neuspjeha. Stoga, bacite se na posao i promijenite ove tri loše navike koje vas sprječavaju u ostvarenju snova.

Prestanite brinuti što drugi misle - upravo to vas sprječava u donošenju ispravnih odluka, jer ako svoju karijeru gradite na taj način, nećete stići daleko. Nešto što je dobro za vas ne mora biti prihvaćeno od roditelja ili kolega, a iako je komunikacija ključna za uspjeh, najpametnije je saslušati savjete i mišljenja, po potrebi malo korigirati svoje stavove i - napraviti ono što vi osjećate da je ispravno. Mislite svojoj glavom!

Radite posao koji vam se sviđa, ali ga ne volite - ne dozvolite samom sebi da se uljuljkate u sigurnost posla na kojem možete odraditi sve za zadovoljavajuću količinu novaca, jer ćete vrlo brzo postati lijeni i automatski smanjiti svoja očekivanja, a ubrzo i odustati od snova. Plivanje niz rijeku je lako, ali samo plivanje uz struju iz vas izvlači ono najbolje. Postavite ciljeve, ne odustajte od njih i uhvatite se u koštac sa svim izazovima.

Za kraj - prestali ste vjerovati u ostvarenje snova - uvjerljivo najveća pogreška koju možete napraviti, jer ako ne vjerujete u svoje sposobnosti ostvarivanja ciljeva, nema šanse da vam posao iz snova zakuca na vrata. Vjerujte u sebe, izgradite karakter i ne dozvolite da vas već i najmanji problemi natjeraju na odustajanje.

Razmislite malo, stavite na papir sve vezano uz ove tri navike i pročitajte još jednom drugo jutro - ustanovit ćete što vam stoji na putu uspjeha, a mi se možemo kladiti da je to jedna od ove tri stvari!

28.10.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh