« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRESIDENT'S AWARD

Eusebio dobiva odlikovanje za životno djelo

Eusebio je utjelovio nogometni fair play i respekt. Bio je istinski uzor generacijama nogometaša koji su došli nakon njega, izjavio je Michel Platini

(Getty Images)
Više o

UEFA

,

Michel Platini

,

životno djelo

,

Eusebio

,

President's Award

Legendarni portugalski nogometaš Eusebio da Silva Ferreira (68) primit će u utorak iz ruku predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija odlikovanje za životno djelo.

Predsjedničku nagradu (President's Award), koju UEFA jednom godišnje dodjeljuje zaslužnim veličinama iz nogometne povijesti, Eusebio će primiti na maloj svečanosti uoči početka uzvratne utakmice 1/16 finala Europa lige, koju njegova Benfica u utorak na svom Stadionu Svjetlosti igra protiv berlinske Herthe (1-1 bilo je u prvoj utakmici).

Eusebio je jedan od najvećih napadača svih vremena. Godine 1962. odveo je Benficu do naslova europskog prvaka, da bi 1966. na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj vodio Portugal do polufinala, u kojem su bolji bili domaćini Englezi, kasniji pobjednici turnira.

''Eusebio je utjelovio nogometni fair play i respekt. Bio je istinski uzor generacijama nogometaša koji su došli nakon njega'', izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Lani je istu nagradu dobio Englez Bobby Charlton, centarfor Manchester Uniteda i engleske reprezentacije na istom SP-u 1966. godine. (Totalsport)

22.02.2010. 19:05:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh